Η Επιτροπή Υγείας του Πεκίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής εννέα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην κινεζική πρωτεύουσα, από 22 την προηγουμένη.

Η πόλη των 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου ξεσπάσματος της πανδημίας την 11η Ιουνίου. Η αναζωπύρωση συνδέθηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, με μια αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου.

Μέχρι σήμερα, έχουν προσβληθεί 236 άνθρωποι.

Αίγυπτος: Οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 πλησιάζουν τους 2.200, τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τα 55.000

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατέγραψε 87 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 1.475 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει τους 2.193 νεκρούς επί συνόλου 55.233 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το υπουργείο Υγείας συμπλήρωσε ότι 409 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία της χώρας το προηγούμενο 24ωρο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να φθάνει έτσι τους 14.736.

Κυριότερη εστία της πανδημίας στην Αίγυπτο παραμένει η περιοχή που αποτελείται από την πρωτεύουσα, το Κάιρο, την Γκίζα και την Καλιουμπέια, που αποτελούν πρακτικά περίχωρά της, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Αίγυπτο εντοπίστηκαν τη 14η Φεβρουαρίου· ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της COVID-19 διαπιστώθηκε την 8η Μαρτίου.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου σχεδιάζει να επιτρέψει την επανάληψη τακτικών αεροπορικών δρομολογίων από την 1η Ιουλίου, προσβλέποντας στην έλευση ξένων τουριστών, έπειτα από τρεις μήνες αναστολής τους εξαιτίας της πανδημίας.

TAGS