Η επιρροή των ΗΠΑ στις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη θα μπορούσε να συμβάλει στην έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια επιρροή θα ήταν πολύ θετική.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στη διένεξη της Λιβύης ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες της Ρωσίας και των άλλων έξωθεν παραγόντων οι οποίοι τάσσονται υπέρ της άμεσης εκεχειρίας, νομίζω ότι αυτό θα ήταν πολύ, πολύ θετικό» δήλωσε ο Λαβρόφ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, οποιαδήποτε εποικοδομητική συνδρομή στην επίλυση των κρίσεων, είτε αυτές αφορούν τη Λιβύη είτε τη Συρία, είτε οπουδήποτε αλλού, θα μπορούσαμε μόνο να την καλωσορίσουμε.

«Δεν γνωρίζω ποιες συγκεκριμένα πρωτοβουλίες μπορούν να αναλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να προωθήσουν τη διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη.

Οι ίδιες συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου, όπου εκπροσωπήθηκε η Ρωσία με τον πρόεδρο Πούτιν.

Οι ίδιες έθεσαν την υπογραφή τους στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία ενέκρινε και τις αποφάσεις της Διάσκεψης για τη Λιβύη. Οι ίδιες υπογραμμίζουν ότι υποστηρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης, η οποία βρίσκεται στην Τρίπολη και η οποία είναι μια από τις πλευρές της διένεξης», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.