Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κατηγόρησε σήμερα την αντιπολίτευση ότι «συνεχίζει να οξύνει την κατάσταση» στη χώρα, παραδεχόμενος ωστόσο ότι και η κυβέρνηση έχει διαπράξει «σφάλματα», σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.

«Η αντιπολίτευση συνεχίζει να οξύνει την κατάσταση, καλεί τους ανθρώπους να στέκουν όρθιοι μέσα στην παγωνιά και όλα αυτά εξαιτίας των πολιτικών φιλοδοξιών ορισμένων εκ των ηγετών της» ανέφερε ο Γιανουκόβιτς απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του, καθώς η σοβαρή πολιτική κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα έκλεισε δύο μήνες.

«Ας κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποκαταστήσουμε την ειρήνη και την ηρεμία, ώστε να επανέλθει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς», πρόσθεσε, παραδεχόμενος ότι και η κυβέρνηση έχει διαπράξει λάθη «όπως κάνουν όλες οι εξουσίες». Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις για το τι εννοεί.

«Μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα δεν διαπράττει λάθη», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος ο οποίος το πρωί είχε ανακοινώσει ότι θα πάρει αναρρωτική άδεια διότι πάσχει από «οξεία νόσο του αναπνευστικού» και έχει «υψηλό πυρετό».

Χθες Τετάρτη ο Γιανουκόβιτς είχε μεταβεί στο κοινοβούλιο όπου διεξάγονταν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ του κυβερνώντος Κόμματος των Περιφερειών και της αντιπολίτευσης για το νόμο που θα αμνηστεύει όσους έχουν συλληφθεί σε συγκρούσεις με την αστυνομία το τελευταίο διάστημα. Ο νόμος, που ήταν μία από τις κύριες διεκδικήσεις της αντιπολίτευσης, εγκρίθηκε αργά τη νύχτα, όμως οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές δεν τον ψήφισαν, απορρίπτοντας τις προϋποθέσεις που θέτει για τη χορήγηση αμνηστίας στους συλληφθέντες.