Το «μοιραίο» Boeing 737 MAX στο μικροσκόπιο της αμερικανικής Γερουσίας

Καταθέτει στην Επιτροπή Εμπορίου ο διοικητής της Πολιτικής Αεροπορίας


ΚΟΣΜΟΣ
10:02
03/06/2020
Το «μοιραίο» Boeing 737 MAX στο μικροσκόπιο της αμερικανικής Γερουσίας
loading

Ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας θα καταθέσει στις 17 Ιουνίου ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) Στιβ Ντίξον, σχετικά με την πιστοποίηση του αεροσκάφους Boeing 737 MAX που έχει εμπλακεί σε δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα μέσα σε ένα πεντάμηνο τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους.

Η επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο Ντίξον «θα καταθέσει για ζητήματα που σχετίζονται με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την πιστοποίηση και τη λειτουργία των αεροσκαφών» του συγκεκριμένου τύπου που έχουν καθηλωθεί από το Μάρτιο του 2019.

Η πρακτική που εφάρμοσε η FAA για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναθέτοντας τις διαδικασίες πιστοποίησης των αεροσκαφών σε εργαζόμενους της Boeing για το αεροσκάφος ΜΑΧ βρίσκεται στο επίκεντρο σοβαρής κριτικής από το Κογκρέσο, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Το Reuters έχει αναφέρει ότι η FAA δεν αναμένεται να προχωρήσει στην πτητική πιστοποίηση του αναφερόμενου αεροσκάφους τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο.

Η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε χαρακτηρίσει τον Μάρτιο τη διαδικασία πιστοποίησης του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ από την FAA «ουσιαστικά αναποτελεσματική» δηλώνοντας ότι η αναφερόμενη υπηρεσία απέτυχε στο καθήκον της να εντοπίσει ουσιαστικά προβλήματα ασφάλειας του αεροσκάφους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει