«Απειλή για τον κόσμο» χαρακτήρισε ο Μπασάρ αλ Άσαντ την πολιτική και θρησκευτική επιρροή της Σαουδικής Αραβίας.

«Ο πρόεδρος Άσαντ προειδοποιεί για την απειλή που αποτελεί η ιδεολογία των ουαχαμπιτών για τον κόσμο και όχι μόνο για την περιοχή», μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. Ο Άσαντ αναφέρονταν στο σουνιτικό δόγμα που αναπτύχθηκε στη Σαουδική Αραβία και προάγει την αυστηρή ερμηνεία του Κορανίου.

«Ο συριακός λαός και άλλοι λαοί στην περιοχή γνωρίζουν πόσο σοβαρή είναι η απειλή των ουαχαμπιτών και όλος ο κόσμος πρέπει να συμβάλει στη μάχη κατά του ουχαμπιτισμού και στην εξάλειψή του», πρόσθεσε ο Άσαντ.

Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει τους εξεγερμένους που μάχονται κατά του Άσαντ, ενώ το σιιτικό Ιράν υποστηρίζει τη Δαμασκό.

Ο πρόεδρος της Συρίας υποδέχτηκε σήμερα στη Δαμασκό τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο Ζαρίφ έφτασε σήμερα στη Δαμασκό από το Αμάν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή πριν τη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, τη Γενεύη 2.

Ο ιρανός υπουργός φτάνοντας στη συριακή πρωτεύουσας δήλωσε ότι στόχος της επίσκεψής του είναι «να βοηθήσει ώστε η Γενεύη-2 να καταλήξει σε αποτελέσματα που θα προάγουν τα συμφέροντα του συριακού λαού», όπως μετέδωσε το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Ο Ζαρίφ πρόσθεσε ότι επιθυμεί επίσης «να εργαστεί ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια στη Συρία», καλώντας «όλες τις πλευρές να πολεμήσουν κατά του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, που αποτελούν απειλή για όλους μας».