Στην Κύπρο το αεροσκάφος P-3 του Πολεμικού Ναυτικού

Κανονικά συνεχίζεται, παρά την πανδημία, η παραγωγή του C-130J από την ΕΑΒ


ΚΟΣΜΟΣ
16:24
30/04/2020
Στην Κύπρο το αεροσκάφος P-3 του Πολεμικού Ναυτικού
2
loading

Το Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion «744» (αεροσκάφος ενδιάμεσης λύσης), το πρώτο από τα αεροσκάφη του προγράμματος αναβάθμισης μέσης ζωής (ΜLU), που παραδόθηκε τον περασμένο Μάιο στο Πολεμικό Ναυτικό από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), πέταξε την Τρίτη, 28 Απριλίου, από την Ελευσίνα στην Λάρνακα Κύπρου με επιστροφή, στο πλαίσιο συμμετοχής του ΠΝ στην Νατοϊκή Επιχείρηση «Sea Guardian».

Στο συγκεκριμένο αεροσκάφος και τον σημαντικό του ρόλο στην ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, έγιναν αναφορές με θετικά σχόλια. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, αναδημοσίευσε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin, Ντένης Πλέσσας, μετέφερε τις ευχαριστίες του προς τις ομάδες της ΕΑΒ και της Lockheed Martin, που εργάζονται στο εν εξελίξει πρόγραμμα.

Παράλληλα, παρά τα προβλήματα που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση, συνεχίζεται η υποστήριξη των γραμμών παραγωγής του C-130J της Lockheed Martin. Για το γεγονός αυτό εκπρόσωπος της Lockheed Martin, αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν αυτή την περίοδο εξήρε τις προσπάθειες του προσωπικού της ΕΑΒ - των μηχανικών, των τεχνικών και γενικά όλων όσων υποστηρίζουν το κατασκευαστικό αυτό πρόγραμμα.

«Στις δύσκολες για όλες τις επιχειρήσεις συνθήκες αυτής της περιόδου, η παραγωγική δραστηριότητα της ΕΑΒ παραμένει ενεργή, με στόχο να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στους πελάτες της. Και το πραγματοποιεί χάρις στις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων της, χωρίς τη συμβολή των οποίων τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση της ΕΑΒ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Νεο

    Αυτές τις μέρες το Υπουργείο Οικονομικών που είναι ο κύριος μέτοχος της Ελληνικής αεροπορικής βιομηχανίας κατά 99,5% αποφάσισε να μειώσει τους μισθούς κόβοντας τα βαρέα και ανθυγιεινά σε υπαλλήλους που φτιάχνουν αεροπλάνα έχουν υψηλή τεχνολογική τεχνογνωσία και κατάρτιση Και που ο μισθός τους κυμαίνεται μεταξύ 750 και 950 ευρώ. Και μιλώ για τους εργαζόμενους γιατί τα στελέχη είναι καλά βολεμένα Μέσα από κομματικούς και άλλους μηχανισμούς φροντίζουν να έχουν εξαιρεθεί από το Ενιαίο Μισθολόγιο και παίρνουν από 2 μέχρι και 5.000 ευρώ και δεν αναφέρομαι στο διευθύνοντα σύμβουλο και τον πρόεδρο αναφέρομαι σε στελέχη τα οποία παίρνουν παραπάνω από αυτούς τους δύο. Επίσης η ελληνική αεροπορική βιομηχανία δεν φτιάχνει μόνο το c-130 για τη lockheed Martin αλλά ξεκίνησε ξανά η γραμμή παραγωγής περίπου το 35% του αεροσκάφους f-16. Και φυσικά εκκρεμεί η έναρξη του προγράμματος αναβάθμισης των f-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε viper τα οποία θα τα κάνει σαν καινούργια.
    Ελπίζω ο υπουργός Οικονομικών να σκύψει πάνω στην εταιρεία αυτή που εγγυάται την αρτιότητα των πτητικών και όχι μόνο μέσων των ενόπλων δυνάμεων(πυροσβεστικά κ.α.)και να αποκαταστήσει την αδικία που εισηγούνται κάποιοι παντελώς άσχετοι σύμβουλοι,βέβαια ξεκαθαρίζοντας και τα εσωτερικά προβλήματα της.

  2. avatar Stilitis

    Νεότευκτο φαίνεται...
    Φρεσκαδούρα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει