Οι ιταλικές αρχές ερευνούν μια ιδιαίτερα πολύπλοκη υπόθεση στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο Βάλτερ Λαβίτολα, πρώην διευθυντής της εφημερίδας L’ Αvanti, ο οποίος συστήνεται επίσης ως οικονομικός μεσάζων.

Όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα στην υπόθεση εμπλέκονται μια κατασκευαστική εταιρεία που αναλάμβανε έργα στο εξωτερικό, ένας πρώην εκδότης και μεσάζοντας ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμό, ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο πρώην πρόεδρος του Παναμά Ρικάρντο Μαρτινέλι,.

Ο Λαβίτολα που έχει απασχολήσει την ιταλική δικαιοσύνη για διάφορες υποθέσεις, συνελήφθη ξανά σήμερα και αναμένεται να διωχθεί ποινικά για απόπειρα εκβίασης σε βάρος μιας ιδιωτικής εταιρίας του κατασκευαστικού τομέα, της Impregilo.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Άντζελο Καπριότι, στέλεχος της κοινοπραξίας Svemak, που είχε εξασφαλίσει συμβόλαια στον Παναμά και φέρεται να είχε προβεί σε δωροδοκία για να το επιτύχει, είπε πως ο Λαβίτολα, που έπαιζε ρόλο μεσάζοντα για ιταλικές εταιρίες, «είχε στα χέρια του βίντεο από συναντήσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με ιερόδουλες στον Παναμά», και «με αυτά τα βίντεο εξεβίαζε τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό».

Ακόμη, ο Λαβίτολα φέρεται να είχε στην κατοχή του «βίντεο με τον πρώην πρόεδρο του Παναμά Ρικάρντο Μαρτινέλι να παίρνει κοκαΐνη».

Ο Λαβίτολα, γράφει η Κοριέρε Ντέλα Σέρα, «οργάνωνε τις συναντήσεις του Μπερλουσκόνι με πόρνες» στην κεντροαμερικανική χώρα και «είχε τραβήξει βίντεο κρυφά, χωρίς να το γνωρίζει» ο πρώην πρωθυπουργός.

Μέχρι στιγμής ο ηγέτης της ιταλικής δεξιάς δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα αυτό.

Ο Λαβίτολα έχει ήδη καταδικασθεί σε ένα χρόνο και τέσσερις μήνες φυλάκιση για προσπάθεια απόσπασης χρημάτων με εκβιασμό σε βάρος του Μπερλουσκόνι.

Στο βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου, φαίνεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας μαζί με τον εκβιαστή επιχειρηματία κατά την επίσημη άφιξή τους στον Παναμά…