Εκατοντάδες κρατούμενοι φυλακών στο Εκουαδόρ άρχισαν να κατασκευάζουν φέρετρα για τα θύματα του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγες ώρες οι Αρχές των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας.

Οι… κατασκευές τους προορίζονται κυρίως για την επαρχία Γουάγιας (εκεί έχει παρατηρηθεί το 68% των κρουσμάτων στη χώρα), που έχει ως πρωτεύουσα την Γουαγιακίλ -τη μεγαλύτερη πόλη του Ισημερινού, που έχουν πληγεί σοβαρά από την επιδημία της Covid-19.

Τα φέρετρα κατασκευάζονται από ξύλο που προέρχεται από παράνομη υλοτομία και έχει κατασχεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Περιβάλλοντος δωρίζει το κατασχεμένο ξύλο και το παραχωρεί προς άλλους σκοπούς για μια ευγενή αιτία: να κατασκευαστούν φέρετρα που θα δοθούν σε οικογένειες που έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο.

Ήδη στη φυλακή της πόλης Αμπάτο, που βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Κίτο, έχουν κατασκευαστεί τα πρώτα φέρετρα για να σταλούν στην επαρχία Γουάγιας, η οποία έχει θρηνήσει παραπάνω από τους μισούς νεκρούς λόγω του ιού στη χώρα.

Ο Ισημερινός έχει καταγράψει 4,965 κρούσματα της Covid-19 και 272 θανάτους από τότε που άρχισε η επιδημία, σύμφωνα με την τελευταία χρονικά καταγραφή του πανεπιστημίου John Hopkins.