Κορονοϊός στη Σουηδία: Αριθμός-ρεκόρ εργαζομένων έλαβε ειδοποίηση για… απόλυση

3.300 τον Μάρτιο του 2019, 36.800 τον Μάρτιο του 2020


ΚΟΣΜΟΣ
16:50
30/03/2020
Κορονοϊός στη Σουηδία: Αριθμός-ρεκόρ εργαζομένων έλαβε ειδοποίηση για... απόλυση
3
loading

Αριθμός ρεκόρ εργαζομένων στη Σουηδία ειδοποιήθηκαν πως τερματίζεται η απασχόλησή τους τον Μάρτιο, ξεπερνώντας το ποσοστό που είχε καταγραφεί κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανέφερε σήμερα η Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Απασχόλησης.

«Ποτέ δεν έχουμε δει τόσο υψηλούς αριθμούς μέσα σε έναν μήνα. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των ανθρώπων που απολύθηκαν διπλασιάστηκε», δήλωσε η Ανίκα Σάντεν, επικεφαλής αναλύτρια στη Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Απασχόλησης, σε συνέντευξη Τύπου.

Συνολικά 36.800 άνθρωποι έλαβαν ειδοποίηση για τερματισμό της εργασιακής σχέσης τους τον Μάρτιο, σε σύγκριση με 3.292 τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Η Σάντεν δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε πόσοι από εκείνους που έχουν λάβει ειδοποίηση, θα χάσουν πράγματι τις δουλειές τους και πως τα εκτεταμένα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση είναι πιθανό να βοηθήσουν να σωθούν κάποιες θέσεις εργασίας.

«Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμένεται να επιδράσουν σε μία ελάττωση του αριθμού των απολύσεων. Αλλά εκείνο που πρωτίστως καθορίζει πόσο αυξάνεται η ανεργία είναι το πόσο θα μακρά θα είναι η κρίση», είπε.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας έχει ανακοινώσει ένα μεγάλο εύρος μέτρων, που περιλαμβάνει κι εγγυήσεις δανείων για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φορολογική αμνηστία και χορήγηση επιπλέον ρευστότητας στις τοπικές αρχές, προκειμένου να τις βοηθήσει στη μάχη κατά του κορονοϊού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Εγώ πάλι

    Αυτά να τα ακούν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις.....που ζητάνε την μάνα τους και τον πατέρα τους !!! και δεν τους νοιάζει αν θα κλείσουν επιχειρήσεις !!!

  2. avatar Έρχεται η σειρά σου

    Σε λίγο έρχονται και τα δικά σας χαμπέρια. Με τη ΝΔ νόμιζες ότι θα νοιαστούν για την κακομοιριά σου?

  3. avatar τριαλαρο

    ε καλά στις βόρειες χώρες με το ταμείο ανεργείας ζεις και με μεγάλη άνεση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει