Ειδική άδεια στη Γερμανία για τον βασιλιά της Ταϊλάνδης λόγω κορονοϊού: Πήγε σε ξενοδοχείο με το χαρέμι του

Ο Μάχα Βαγιραλονγκόρν νοίκιασε ολόκληρο το κτίριο


ΚΟΣΜΟΣ
17:48
24/03/2020
Ειδική άδεια στη Γερμανία για τον βασιλιά της Ταϊλάνδης λόγω κορονοϊού: Πήγε σε ξενοδοχείο με το χαρέμι του
4
loading

Ειδική άδεια από πήρε ξενοδοχείο στη Γερμανία, προκειμένου εν μέσω κορονοϊού να φιλοξενήσει τον βασιλιά της Ταϊλάνδης με το χαρέμι του.

Το ξενοδοχείο Grand Hotel Sonnenbichl στο Γκάρμις-Πάτενκιρχεν της Βαυαρίας είναι ένα από τα πολλά που έπρεπε να κλείσει λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Χάρη, όμως, σε μια ειδική άδεια, φιλοξενεί τώρα εκλεκτούς καλεσμένους: τον βασιλιά της Ταϊλάνδης Μάχα Βαγιραλονγκόρν, ο οποίος νοίκιασε ολόκληρο το κτίριο, το χαρέμι και μέλη της συνοδείας του.

Ο Μάχα Βαγιραλονγκόρν αγαπά τη Βαυαρία. Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης αγόρασε πριν από χρόνια μια πολυτελή βίλα στη λίμνη Στάρνμπεργκ και του αρέσει να περνάει εκεί το χρόνο του με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Σουτίντα, αλλά και με τις γυναίκες του χαρεμιού του.

Πρόσφατα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ νοίκιασε ένα ολόκληρο ξενοδοχείο στη Βαυαρία, για να στεγάσει το 20μελές χαρέμι του και τα εναπομείναντα μέλη της πολυμελούς συνοδείας του, τα περισσότερα εκ των οποίων, πάνω από 100, επέστρεψαν στην Μπανγκόνγκ, επειδή υπήρχαν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ορισμένα εκ των εναπομεινάντων εθεάθησαν πάντως να κάνουν ποδήλατο εν μέσω γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Βαυαρία.

Το πολυτελές Grand Hotel Sonnenbichl ζήτησε ειδική άδεια από την περιφερειακή διοίκηση για τη διαμονή του βασιλιά την οποία και έλαβε. Το ξενοδοχείο διαμορφώθηκε κατάλληλα για να υποδεχτεί τον υψηλό ένοικο. Κανονικά, το κτίριο θα έπρεπε να είναι κλειστό λόγω της κρίσης κορονοϊού. Ο Μάχα Βαγιραλονγκόρν, όμως, ο οποίος ονομάζεται επίσης και Ράμα Χ, επιτρέπεται να μείνει εκεί με την ακολουθία του.

«Η περιφερειακή διοίκηση του Γκάρμις-Πάτενκιρχεν ενέκρινε για το Grand Hotel Sonnenbichl μια εξαίρεση, επειδή οι επισκέπτες είναι μια ενιαία, ομοιογενής ομάδα ανθρώπων η οποία δεν υπόκειται σε εναλλαγές προσώπων», δήλωσε εκπρόσωπός του στα ΜΜΕ.

Στο ερώτημα για τις βόλτες που κάνει η συνοδεία του η απάντηση ήταν «Δεν γνωρίζουμε για κορονοϊό», εννοώντας ίσως ότι ειδικά αυτοί δεν έχουν προσβληθεί, αφού οι υπόλοιποι έχουν επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με την Bild. Το ξενοδοχείο πάντως είναι κλειστό για τους συνήθεις επισκέπτες.

Στην ιστοσελίδα του αναφέρεται απλώς: «Παρακαλείσθε να δείξετε κατανόηση για το γεγονός ότι λόγω της μεγάλης μας πληρότητας, είναι δυνατή η διάθεση μόνο μεμονωμένων δωματίων». Ένα αίτημα για κράτηση που έκαναν διάφορα ΜΜΕ παρέμεινε πάντως αναπάντητο μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι . Αναπάντητο παραμένει επίσης το ερώτημα γιατί ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης μετακομίζει στο ξενοδοχείο αυτό και γιατί και επέλεξε το Γκάρμις-Πάτενκιρχεν ως τόπο διαμονής.

Η Ταϊλάνδη δεν έχει πληγεί ακόμη σοβαρά από την κρίση του κορονοϊού. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναφέρει 322 επιβεβαιωμένα κρούσματα (στοιχεία τις 22ας Μαρτίου) και ένα θάνατο στο βασίλειο. Δεδομένου ότι στη Βαυαρία υπάρχουν σημαντικά περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, δεν μπορεί να είναι ο φόβος του που οδηγεί τον Ράμα Χ στο Γκάρμις-Πάτενκιρχεν.

Για την κοινότητα του Γκάρμις-Πάτενκιρχεν ισχύει επί του παρόντος, όπως και σε όλη τη Βαυαρία, απαγόρευση της κυκλοφορίας. Όλες οι πίστες του σκι είναι κλειστές στο χειμερινό θέρετρο. Αλλά με την πισίνα, τη σάουνα και τη μονάδα ευεξίας, που διαθέτει το ξενοδοχείο ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης μπορεί να περάσει καλά και μέσα στο ξενοδοχείο.

Γαλλία: Πάνω από 700 μετανάστες μεταφέρθηκαν σε γυμναστήρια και ξενοδοχεία

Εκατοντάδες μετανάστες, που διαβιούσαν σε ανθυγιεινές συνθήκες σε καταυλισμό στο Ομπερβιλιέ, στα βόρεια περίχωρα του Παρισιού, μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί σε ασφαλέστερο προορισμό.

Περιμένοντας στη σειρά, μερικοί τυλιγμένοι με κουβέρτες και με τα λιγοστά υπάρχοντά τους στοιβαγμένα σε πλαστικές σακκούλες, οι περισσότεροι από 700 μετανάστες, στην πλειονότητά τους προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική, επιβιβάσθηκαν σε λεωφορεία, που τους μετέφεραν σε γυμναστήρια και ξενοδοχεία, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εκεί θα εξετασθούν από γιατρούς της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί κάποιοι απο κορονοϊό.

Η επιχείρηση απομάκρυνσής τους είχε ανακοινωθεί προ ημερών από τον νομάρχη του Ιλ-ντε -Φρανς Μισέλ Καντό στο πλαίσιο των μέτρων υγιεινής για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με την υπεύθυνη της επαρχίας για την ισότητα των ευκαιριών Αν-Κλερ Μιαλό, «πρόκειται για λόγους υγιεινής, είναι άνθρωποι που ζούσαν σε πολύ στενή εγγύτητα μεταξύ τους», προσθέτοντας πως στα γυμναστήρια και ξενοδοχεία θα υπάρχει η απόσταση «ενός μέτρου από κάθε κρεββάτι» και σε κάθε χώρο θα είναι μειωμένος ο αριθμός των φιλοξενούμενων.

Πολλές οργανώσεις επιτιμούν τις αρχές για τη βραδύτητα της απόφασής τους να προβούν στην εκκένωση του καταυλισμού, εκφράζοντας φόβους ότι θα διαγνωσθούν ήδη πολλά κρούσματα μεταξύ των μεταναστών. Μάλιστα, οι απεσταλμένοι του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσαν πως κατά την επιχείρηση δεν τηρήθηκαν οι βασικές αρχές πρόληψης ούτε από το προσωπικό αρωγής κατά την επαφή του με τους μετανάστες ούτε όταν οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, αλλά ούτε και από τους αστυνομικούς, που χωρίς μάσκες τους οδηγούσαν λίγους-λίγους μέσα στα λεωφορεία.

Ρωσία: Στα 475 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό αυξήθηκε μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο κατά 57 άτομα φθάνοντας από τα 438 στα 495 άτομα, ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν αναρρώσει 22 άτομα, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο ακόμη πέντε άτομα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν καταγραφεί 57 νέα κρούσματα σε 14 περιφέρειες της Ρωσίας.

Στη Μόσχα έχουν καταγραφεί τα 28 από τα 57 νέα κρούσματα. O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην πρωτεύουσα έχει φθάσει τα 290.

Το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανέφερε επίσης ότι και τα 57 νέα κρούσματα αφορούν άτομα που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό.

Κατ' αυτόν τον τρόπο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν σήμερα είναι μικρότερος από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν χθες, Δευτέρα ( 71 κρούσματα). Επίσης οι ασθενείς που ανέρρωσαν ήσαν περισσότεροι σήμερα, καθώς χθες είχε πάρει εξιτήριο μόνο ένα άτομο.

Βοσνία: Στην Μπάνια Λούκα τα περισσότερα κρούσματα

Δεκατρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των ασθενών με Covid-19 σε 150 στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού εντοπίζεται στην Μπάνια Λούκα (71 σε σύνολο 150). Οι περισσότεροι ασθενείς νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα. Ένας ασθενής νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Μπάνια Λούκα με μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar GNK

  Όπως λέει και ο μεγάλος Μιχαλόπουλος στο άσμα του, \"έτσι την περνάνε όλοι οι πασάδες στον ντουνιά, μ\' αργιλέδες με χανούμια μ\' αγκαλιές και με φιλιά\"

 2. avatar Ανενδοτος

  Είδατε οι βασιλιάδες ; ειδική άδεια .
  Αν παω εγω με καμια δεκαρια θυληκα παρεα ( λεμε τωρα ) , πως θα με αντιμετωπισου αραγες ;

  1. avatar ονειροκριτης…

   Βρες εσυ τα δεκα θηλυκα πρωτα....

   1. avatar Ανενδοτος

    Ουδεν προβλημα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει