Αντιδράσεις προκαλεί σε μια εργασιακή μερίδα της Βολιβίας η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυκτερινές ώρες για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. Το μέτρο αυτό βρίσκει αντίθετες τις «εργάτριες του έρωτα»», οι οποίες διατείνονται πως καθώς σε κανονικές συνθήκες τα έσοδά τους δεν είναι εξασφαλισμένα, τώρα τίθεται σε κίνδυνο και η ίδια τους η επιβίωση.

Στο προάστιο Ελ Άλτο, μία φτωχική πόλη-δορυφόρο στις παρυφές της πρωτεύουσας Λα Πας, πάνω από 50 αδειοδοτημένοι οίκοι αναγκάσθηκαν να κλείσουν μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από 17:00 έως 05:οο. Από την Κυριακή (22/03) η χώρα, μία από τις πενέστερες στη Νότια Αμερική, βρίσκεται σε πλήρη αποκλεισμό 14 ημερών, με τις περισσότερες επιχειρήσεις να έχουν κλείσει, καθώς έχουν καταγραφεί 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως σημείωσε η ιερόδουλη, υπό το όνομα Γκρισέλ, εργάζεται τη νύκτα και στη διάρκεια της ημέρας φροντίζει τα παιδιά της. «Δεν βγάζουμε πολλά χρήματα, ούτως ή άλλως, εγώ εργάζομαι ίσα για να τα βγάλω πέρα, αλλά προσπαθώ να είμαι προσεκτική», ήταν τα λόγια της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η ίδια ανήκει στο σωματείο των εκδιδόμενων γυναικών, ένα επάγγελμα που είναι νόμιμο στη χώρα, ενώ παράνομη είναι η μαστροπεία.

Η εκπρόσωπος του σωματείου Λίλι Κορτές δήλωσε πως εάν οι νόμιμοι οίκοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν, «δυστυχώς οι εργάτριες του έρωτα θα βγουν στον δρόμο και το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο».

«Και εμείς είμαστε μέρος της βολιβιανής κοινωνίας. Είμαστε εργάτριες του έρωτα, σύζυγοι, θείες και γιαγιάδες, που επίσης ανησυχούν για το ωράριο της εργασίας μας», τόνισε.