Στα 585 είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Αυστρία, που αντιστοιχούν σε ποσοστό ημερήσιας αύξησης 19,33% και αύξησαν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 3.611.

Η πορεία της ασθένειας στη διάρκεια της περασμένης, πρώτης εβδομάδας των περιορισμένων μετακινήσεων στην Αυστρία είχε οδηγήσει αρχικά σε περιορισμό της ραγδαίας μέχρι τότε αύξησης των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, όπως διαπιστώνονταν από τα στοιχεία των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Χθες  Κυριακή 22 Μαρτίου η αύξηση αντιστοιχούσε σε ποσοστό 15% σε σχέση με την προηγούμενη, προχθεσινή ημερήσια αύξηση που ήταν στο 20%. Οι ειδικοί άφηναν να εννοηθεί πως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η μέση ημερήσια αύξηση τις προηγούμενες επτά ημέρες είχε διαμορφωθεί στο 20,9%, ενώ την προηγούμενη, προτελευταία εβδομάδα η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων έφθανε κατά μέσο όρο το 40%.

Από το σύνολο των 3.611 έως σήμερα το πρωί επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊου, τα περισσότερα εμφανίζονται για πρώτη φορά στο ομόσπονδο κρατίδιο της ‘Ανω Αυστρίας, συγκεκριμένα 696, και ακολουθεί, με 676 κρούσματα, το ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, που συνορεύει με την Ιταλία και, έως χθες, βρισκόταν στην κορυφή του καταλόγου, ενώ και οι 279 δήμοι και κοινότητές του έχουν τεθεί εδώ και έξι ημέρες σε συνολική καραντίνα.

Ακολουθούν σε αριθμό κρουσμάτων τα ομόσπονδα κρατίδια : Κάτω Αυστρία με 512 κρούσματα, Βιέννη (451), Στυρία (447), Φόραλμπεργκ (294), Σάλτσμπουργκ (358), Καρινθία (113) και Μπούργκενλαντ (64).

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο σχετικό τεστ διάγνωσης κορονοϊού συνολικά 23.429 άνθρωποι ενώ σε 16 ανέρχονται οι οφειλόμενοι στον κορονοϊό θάνατοι στην Αυστρία.