Ήχησαν οι καμπάνες στο Ντάλας, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στις 12.30 τοπική ώρα, στη μνήμη του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι. Την ώρα εκείνη, στην ίδια πόλη, πριν από 50 χρόνια ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχονταν τη μοιραία σφαίρα.

Οι καμπάνες χτύπησαν έπειτα από ομιλία του δημάρχου Μάικ Ρόουλινγκς κατά την οποία ο αμερικανός αξιωματούχος θυμήθηκε τη στιγμή που το αμερικανικό έθνος έμαθε ότι ο σχετικά νέος ακόμη πρόεδρός του είχε δολοφονηθεί.

Ακριβώς πενήντα χρόνια μετά την δολοφονία του Κένεντι, όλες οι δραστηριότητες στο Ντάλας είχαν παγώσει προκειμένου η πόλη να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου προέδρου.

Σε όλη τη χώρα έχουν διοργανωθεί λειτουργίες, διαλέξεις, όπως και η τήρηση ενός λεπτού σιγής. Η 50ή επέτειος από τη δολοφονία του τιμάται επίσης στο Βερολίνο, όπου αναμένεται να κατατεθεί στεφάνι μπροστά στο δημαρχείο του Σένεμπεργκ, όπου ο Κένεντι είχε πει με υπερηφάνεια: «Ich bin ein Berliner», «Είμαι ένας Βερολινέζος».

Στο Λονδίνο επίσης, η Τέιτ Μόντερν εκθέτει το μοναδικό σύγχρονο πίνακα που είναι γνωστό ότι υπάρχει για την δολοφονία του JFK στο Ντάλας.

«Είναι απίστευτο ότι ένας μόνο άνθρωπος κατάφερε να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά», δήλωσε η Κέιτλιν Κόφι, μια 22χρονη φοιτήτρια από το Τορόντο του Καναδά, η οποία επισκέφθηκε σήμερα τον τάφο του 35ου προέδρου των ΗΠΑ στο στρατιωτικό κοιμητήριο του Άρλινγκτον, κοντά στην Ουάσινγκτον, στον οποίο είχε κατατεθεί ένα στεφάνι από λουλούδια.

Δείτε βίντεο…