Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, μέρα με τη μέρα αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρώην επικεφαλής των γιατρών του Royal College του Λονδίνου που νόσησε από τον Covid-19 περιέγραψε την εμπειρία της στην Daily Mail και η μαρτυρία της συγκλονίζει.

Μεταξύ άλλων, η 60χρονη καθηγήτρια Κλερ Γκεράντα, γιατρός στο Λονδίνο, τόνισε πως ο κορονοϊός δεν έχει καμία σχέση με τη γρίπη.

«Αρχικά, νόμιζα ότι ήταν το jetlag, όμως όταν ξεκίνησε ο βήχας κατάλαβα ότι κάτι άλλο συνέβαινε. Ξεκίνησε με ένα ξηρό βήχα και στη συνέχεια σύντομα εξελίχθηκε σε πονόλαιμο προτού κάνω πυρετό» τονίζει η ίδια στην εφημερίδα.

Αναφερόμενη στα συμπτώματα που είχε, η Κλερ Γκεράντα είπε: «Ο ιός αυτός δεν έχει καμία σχέση με την γρίπη. Ένιωθα στο λαιμό μου ότι είχα μαχαίρια, έκαιγα στον πυρετό κι όμως το 60χρονο σώμα μου αγωνίστηκε και τα κατάφερε».

Η γιατρός, δήλωσε πως ένιωσε ανακούφιση καθώς είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη πριν κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στo Λονδίνο έφθασε το πρωί της περασμένης Κυριακής και την Δευτέρα πήγε κανονικά στη δουλειά της. «Την Τρίτη το πρωί, άρχισα να αισθάνομαι κουρασμένη και στη συνέχεια ξεκίνησε ο βήχας. Μετά όμως άρχισα να νιώθω έναν τρομερό πονόλαιμο. Αισθανόμουν ότι κάποιος είχε βάλει μαχαίρια στο λαιμό μου. Και τότε ξεκίνησε ο υψηλός πυρετός και ο κρυάδες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι: θα μπορούσα να έχω κορονοϊό; Δεν αισθάνθηκα πάντως φόβο καθώς δεν έχω υποκείμενα νοσήματα. Είμαι υγιής και περπατώ πολύ», αναφέρει μεταξύ άλλων η γιατρός.