Οι αρχές της Σλοβενίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα κλείσουν τα χερσαία σύνορά τους με την Ιταλία, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

«Έδωσα εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Εσωτερικών να κλείσουν τα σύνορα με την Ιταλία, έπειτα κι από την απόφαση της Αυστρίας», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριαν Σάρετς στον λογαριασμό του στο Twitter.

Oι δύο χώρες, Ιταλία και Σλοβενία, μοιράζονται σύνορα 232 χιλιομέτρων. Η Αυστρία ανακοίνωσε σήμερα ότι περιορίζει δραστικά την είσοδο στο έδαφός της για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από την Ιταλία.

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ολλανδία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 61 φθάνοντας τα 382, δήλωσαν σήμερα υγειονομικοί αξιωμαοτύχοι, καθώς μια μεγάλη ομάδα κρουσμάτων εντοπίστηκε σε ένα νοσοκομείο της νότιας Ολλανδίας.

Το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία (RIVM) ανέφερε πως 61 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό από χθες, Δευτέρα, και πως άλλος ένας άνθρωπος πέθανε, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανάτων να φθάσει τους τέσσερις.

Από το σύνολο των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το RIVM, 157 είναι στη νότια επαρχία Νόορντ-Μπράμπαντ. Μια μεγάλη ομάδα ήταν στο νοσοκομείο Elisabeth- TweeSteden Ziekenhuis στην πόλη Τίλμπουργκ, όπου 28 από τους 301 υπαλλήλους με ήπια αναπνευστικά συμπτώματα βρέθηκαν θετικοί στην ασθένεια COVID-19 στις 7-8 Μαρτίου, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση.

Τα περισσότερα κρούσματα στην Ολλανδία εντοπίστηκαν σε ανθρώπους που μολύνθηκαν στο εξωτερικό, όμως το RIVM ανέφερε πως προσπαθεί ακόμη να προσδιορίσει την προέλευση 157 κρουσμάτων. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ολλανδία καταγράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου.

Η Μόσχα απαγορεύει τις εκδηλώσεις άνω των 5.000 ατόμων

Οι αρχές της Μόσχας αποφάσισαν να απαγορεύσουν έως τις 10 Απριλίου διοργανώσεις εκδηλώσεων με τη συμμετοχή περισσότερων των 5 χιλιάδων ατόμων, εξαιτίας του κορονοϊού.

Η απόφαση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου της ρωσικής πρωτεύουσας.