Στον επαγγελματία υγείας που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και στην ετοιμότητα του υπουργείου εστίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

«Επειδή για 4-5 ημέρες δεν υπήρχε περιορισμός του 64χρονου δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην ιχνηλάτηση. Είναι εκατοντάδες οι επαφές που είχε. Προχωρούμε κανονικά με τα μέτρα. Ήδη χθες, έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε καλύτερα το περιστατικό και έχουν καλεστεί βάσει πρωτοκόλλου αυτοί που έχουν χαρακτηριστεί ως στενή επαφή του  στο Γενικό Νοσοκομείο και είναι γύρω στα 150 άτομα συμπεριλαμβανομένου και των ασθενών αλλά και κάποια άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, από τα οποία λήφθηκαν δείγματα και έχουν ξεκινήσει εξετάσεις», είπε ο υπουργός Υγείας της Κύπρου όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Σημειώνεται πως ο 64χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είναι καρδιοχειρουργός σε νοσοκομείο της Λευκωσίας, ενώ στην Κύπρο έχει επιβεβαιωθεί ένα ακόμη κρούσμα.

«Ήδη προχωρούμε μέσω του 1420 για τις επαφές που έχει δηλώσει ο ίδιος ώστε να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι» σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε δημόσια έκκληση στο κοινό που θα ταξιδέψει σε χώρες που εμφανίζουν κρούσματα όπως τις πρώτες 14 ημέρες μετά την επιστροφή τους στην Κύπρο εάν εμφανίσουν συμπτώματα να περιοριστούν αμέσως σπίτι. «Μόνο έτσι μπορεί να αποφευχθεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού», είπε.

«Αυτό που μας έτυχε εμάς ήταν το χειρότερο σενάριο. Αυτό που λέμε εδώ και έξι εβδομάδες είναι ότι εμείς προετοιμαζόμαστε. Τηρούμε τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα. Έχουμε τους σχεδιασμούς και έχουμε ήδη διαχειριστεί δεκάδες ύποπτα περιστατικά. Όπως βλέπετε δράσαμε άμεσα χθες. Έχει κλείσει το νοσοκομείο για 48 ώρες και ιχνηλατούμε τις επαφές τους επαγγελματία υγείας», ανέφερε.

Δείτε σχετικό βίντεο: