Το Περού κατέγραψε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, ενώ ο αριθμός των ασθενών σε Ρωσία και Σιγκαπούρη αυξάνονται.

Η Σιγκαπούρη κατέγραψε σήμερα 13 νέα κρούσματα του κορονοϊού, τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα σε μία ημέρα, στα οποία περιλαμβάνεται ένα μέλος του πληρώματος της Singapore Airlines, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων από τον ιό να ανέλθει στις 130 στη χώρα.

Ο 47χρονος μέλος του πληρώματος είχε μεταβεί στη Νότια Αφρική στα μέσα Φεβρουαρίου και στη Γαλλία στις αρχές Μαρτίου, όμως οι υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι δεν είχε πάει στην εργασία του μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Οι αρχές ερευνούν επίσης το ενδεχόμενο ένα από τα νέα κρούσματα να μολύνθηκε σε νοσοκομείο και ανακοίνωσαν νέα προληπτικά μέτρα για περαιτέρω διαχωρισμό των ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στους θαλάμους.

Στο μεταξύ, το Περού κατέγραψε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού, ανέφερε σε τηλεοπτικό διάγγελμα σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος Μάρτιν Βισκάρα, καθώς ο ιός αρχίζει να εξαπλώνεται στη Λατινική Αμερική.

Ο ασθενής είναι ένας 25χρονος που είχε ταξιδέψει στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Τσεχία, πρόσθεσε ο Βισκάρα.

Οι γειτονικές χώρες Αργεντινή και Χιλή ανακοίνωσαν τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματά τους αυτή την εβδομάδα, ενώ ένας αριθμός κρουσμάτων έχει επιβεβαιωθεί και στη Βραζιλία.

Έξι νέα κρούσματα στην Ρωσία

Έξι νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για την πρόληψη και την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για Ρώσους πολίτες, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται στην Μόσχα και ένας στο Νίζνι Νόβγκοραντ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αρμόδιας επιτροπής, και οι έξι είχαν επισκεφθεί την Ιταλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η αρμόδια επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι η κατάσταση των έξι Ρώσων είναι ικανοποιητική και παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Το Ρόιτερ σημειώνει πως, μετά τη σημερινή ανακοίνωση, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ρωσία φθάνει συνολικά τα 13.