Άμεση ήταν η αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας στην Ιταλία μετά την ανάρτηση πανό στο γήπεδο υπέρ της Χρυσής Αυγής, από τους φανατικούς οπαδούς της Λάτσιο.

«Κάθε περιστατικό, ακόμα και η βάρβαρη δολοφονία δύο παιδιών, γίνεται δικαιολογία στον ιταλικό γηπεδικό οπαδισμό για να υμνήσουν και να δώσουν συγχωροχάρτι σε κινήματα που έχουν στο DNA τους τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία».

Αυτό ήταν το σχόλιο των εβραϊκών κοινοτήτων της Ιταλίας (Ucei) για το πανό που αναρτήθηκε στον αγώνα Λάτσιο-Γένοβα από τους οπαδούς της Λάτσιο, στο οποίο αναγράφονταν «Το ηλιοβασίλεμα είναι κόκκινο, η αυγή χρυσή: Μανόλης και Γιώργος παρόντες».

Ο πρόεδρος της «Ucei» Ρέντσο Γκατένγκα στιγματίζει το επεισόδιο και απευθύνει αίτημα στις αρχές να επέμβουν με περισσότερο ισχυρούς νόμους ενάντια στις εκδηλώσεις ρατσισμού στα γήπεδα.

«Αυτό που συνέβη στο γήπεδο είναι ακόμα ένα επεισόδιο το οποίο θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Ο ρατσισμός στα γήπεδα είναι ένα φαινόμενο αδιανόητο και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και με πολύ αυστηρούς νόμους» ήταν το σχόλιο του Γκατένγκα.

Εν τω μεταξύ Σάββατο έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Ρώμη το φασιστικό κόμμα «Forza Nuova» πραγματοποίησε διαδήλωση συμπαράστασης στην Χρυσή Αυγή και δήλωσαν την στήριξή τους στο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο αρχηγός του κινήματος, επεσήμανε πως η δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο έχει πολλές ομοιότητες με την δολοφονία των μελών του φιλοναζιστικού «Msi» που έγινε το 1978 στην Acca Larenzia.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.