Μήνυμα Αμερικανού αξιωματούχου προς την Άγκυρα: Η Τουρκία πρέπει να προσεγγίσει τη Δύση

«Βολές» κατά της Ρωσίας


ΚΟΣΜΟΣ
1:12
15/02/2020
Μήνυμα Αμερικανού αξιωματούχου προς την Άγκυρα: Η Τουρκία πρέπει να προσεγγίσει τη Δύση
2
loading

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία σχετικά με τη Συρία πρέπει να παρακινήσουν την Άγκυρα να προσεγγίσει τη Δύση, ιδιαίτερα την Ουάσινγκτον, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Θα θέλαμε ασφαλώς να δούμε την Τουρκία να ευθυγραμμίζεται πιο άμεσα και σαφέστερα με το ΝΑΤΟ, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με τη Δύση αντιδρώντας στον καταστροφικό ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή στη Συρία», δήλωσε σε ομάδα δημοσιογράφων στην Κωνσταντινούπολη ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

«Πιστεύω πως αυτό που βλέπουμε στη Συρία και τη Λιβύη ιδιαίτερα, δείχνει σε ποιο σημείο τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Ρωσίας δεν συμβαδίζουν και ελπίζω πως οι Τούρκοι εταίροι μας θα καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα», πρόσθεσε.

«Ο αληθινός παράγοντας αστάθειας δεν είναι η Τουρκία, αλλά η Ρωσία που διαδραματίζει στη Λιβύη έναν ιδιαίτερα καταστροφικό ρόλο», δήλωσε.

Αναφορικά με τη Συρία, ο Αμερικανός αξωιματούχος διατύπωσε την εκτίμηση πως η Ρωσία «πιστεύει σε μια στρατιωτική επίλυση της σύγκρουσης», όμως υπογράμμισε πως μια τέτοια έκβαση «θα πήγαινε κόντρα στα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ιντλίμπ και στη Συρία γενικότερα».

«Τα συμφέροντα της Τουρκίας και των ΗΠΑ συμβαδίζουν πολύ περισσότερο απ' ό,τι αυτά της Τουρκίας και της Ρωσίας. Ο εταίρος της Τουρκίας, ο σύμμαχός της, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και όχι η Ρωσία», επέμεινε.

Όμως παρά τις πρόσφατες εντάσεις η Τουρκία δεν έχει δώσει μέχρι τώρα καμιά ένδειξη ότι έχει τη βούληση να αναθεωρήσει προς τα κάτω τη συνεργασία της με τη Μόσχα, δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος, επικαλούμενος κυρίως την κατηγορηματική άρνηση της Άγκυρας να μην προχωρήσει στην προμήθεια ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ο μόνος παραγοντας

    αστάθειας ειναι η Τουρκια η οποία πρέπει να διαμελιστει σε 3-4 κρατιδια

    1. avatar Unexpected Opponent

      O ε ν λ ό γ ω Aξιωματουχος ι σ χ υ ρ ι ζ ε τ α ι ότι ο Aσιατης επιδρομέας είναι παράγων σ τ α θ ε ρ ο τ η τ α ς για τηv ε υ ρ υ τ ε ρ η περιοχή . Aξιωματουχοι τ ο ι ο υ τ ο υ είδους , είτε δ ε ξέρουν τ ι τους γίνεται , είτε βρίσκονται σε δ ι α τ ε τ α γ μ ε ν η υπηρεσία . Av ανήκει στη πρώτη κατηγορία , να του στείλουμε το βιβλίο με τίτλο : η κ α τ α ρ α της Ασίας , στην Aγγλικη έκδοση . Aν ανήκει στη δεύτερη κατηγορία , είναι A ξ ι ο ς της μ ο ι ρ α ς του .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει