Πέντε υπόπτους συνέλαβε η κινέζικη αστυνομία για το επεισόδιο που έγινε τη Δευτέρα στην πλατεία Τιενανμέν, όταν όχημα 4Χ4 έπεσε πάνω σε τουρίστες και αστυνομικούς πριν ανατιναχθεί.

«Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν δέκα ώρες μετά τα γεγονότα, τα οποία χαρακτηρίζονται πλέον τρομοκρατική επίθεση», διευκρίνισε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV με ανακοίνωσή του στο ίντερνετ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως το επεισόδιο της Δευτέρας στην πλατεία Τιενανμέν ήταν μια «σχεδιασμένη, οργανωμένη, προμελετημένη, βίαιη τρομοκρατική επίθεση», μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι αρχές και το σύνολο του επίσημου κινεζικού Τύπου αρνούνταν ως τώρα να παραδεχθούν ρητά πως η καρδιά του Πεκίνου μπορεί να έγινε το θέατρο μιας επίθεσης. Η πλατεία Τιενανμέν είναι το νευραλγικό κέντρο της εξουσίας στην Κίνα.

Τη Δευτέρα ένα όχημα 4Χ4 έπεσε πάνω σε τουρίστες και αστυνομικούς πριν ανατιναχθεί μπροστά από την είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης, κάτω από το μεγάλο πορτρέτο του Μάο Τσετούνγκ. Τριάντα οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Το CCTV διευκρίνισε, επικαλούμενο την αστυνομία, ότι οι τρεις επιβάτες του οχήματος ανήκαν στην ίδια οικογένεια.

Οι πέντε συλλήψεις υπόπτων επιβεβαιώθηκαν με τηλεγράφημα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων Νέα Κίνα, σύμφωνα με το οποίο η αστυνομία κατέσχεσε από το όχημα μαχαίρια, δοχεία βενζίνης και ένα πανό με εξτρεμιστικό θρησκευτικό περιεχόμενο.