Στο σχηματισμό ενός «ενιαίου μετώπου κατά της τρομοκρατίας» καλεί σήμερα ο Τύπος της Κίνας, μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις αρχές, από εξτρεμιστές μουσουλμάνους της περιφέρειας Σιντζιάνγκ στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου.

«Η τρομοκρατία επιδιώκει να πλήξει την ίδια την καρδιά του έθνους», υπογραμμίζει σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα China Daily, υποστηρίζοντας πως οι δράστες της επίθεσης θα μείνουν στην Ιστορία «ως φονιάδες και όχι ως ήρωες».

Σύμφωνα με την αστυνομία, τη Δευτέρα τρεις Ουιγούροι έπεσαν με το αυτοκίνητό τους, που ήταν γεμάτο με δοχεία βενζίνης, πάνω στην είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης, σε μια επίθεση καμικάζι που στοίχισε επίσης τη ζωή σε άλλους δύο ανθρώπους, ενώ 40 τραυματίστηκαν.

Η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, η Λαϊκή Ημερησία, αναφέρει πως η επίθεση ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και προσθέτει πως η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειές τηςγια να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Πεκίνου.

«Το βίαιο τρομοκρατικό έγκλημα είναι ο κοινός εχθρός όλης της ανθρωπότητας, ο κοινός εχθρός όλων των εθνοτικών ομάδων της χώρας και πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά βάσει του νόμου. Η διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας της πρωτεύουσας είναι ευθύνη μέγιστης σημασίας», προσθέτει η Λαϊκή Ημερησία σ’ ένα άρθρο γνώμης στον ιστότοπό της.

«Οι τρομοκράτες του Σιντζιάνγκ επεκτείνουν το φάσμα των δραστηριοτήτων τους. Η αποφασιστικότητά μας πρέπει να είναι πιο σταθερή από τη δική τους», διαπιστώνει η εφημερίδα Global Times, επίσης σε κύριο άρθρο της. Η εφημερίδα προειδοποιεί πως ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος και πως θα επηρεάσει αναπόφευκτα τη ζωή των κατοίκων του Σιντζιάνγκ, μιας μεγάλης περιφέρειας στα δυτικά όρια της Κίνας.

«Οι βίαιοι τρομοκράτες είναι οι κοινοί εχθροί όλης της Κίνας. Οι κάτοικοι του Σιντζιάνγκ, ιδιαίτερα οι Ουιγούροι, θα είναι τα πρώτα θύματά τους», διαβεβαιώνει η Global Times. Η εν λόγω εφημερίδα καλεί τέλος τον πληθυσμό του Σιντζιάνγκ να «συνεργαστεί με τους εταίρους του στην καρδιά της εθνικής επικράτειας», ο «μόνος τρόπος για να συντριβούν οι τρομοκρατικές δυνάμεις».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.