Πανικός επικράτησε στο νοσοκομείο Delfina Torres στο Εκουαδόρ όπου εκτελέστηκε ο 33χρονος κρατούμενος Alex Lugo Saltos, μέλος καρτέλ ναρκωτικών.

Δύο άνδρες μεταμφιεσμένοι ο ένας ως αστυνομικός και ο δεύτερος ως γιατρός μπαίνουν ανενόχλητοι στο νοσοκομείο και κατευθύνονται στο δωμάτιο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Saltos, μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του μέσα σε φυλακή.

Οι κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου δείχνουν τους δύο άνδρες να φτάνουν στο δωμάτιο, οδηγούμενοι μάλιστα από έναν πραγματικό αστυνομικό, ο οποίος δεν υποψιάζεται τι θα ακολουθήσει.

Ο ένας ζητά από τον αστυνομικό να του δώσει το όπλο του και ο άλλος αναγκάζει τον φύλακα έξω από το δωμάτιο του κρατούμενου να ξαπλώσει στο πάτωμα. Τότε ανοίγουν πυρ και σκοτώνουν το στόχο τους, με τις νοσοκόμες που βρίσκονται στον όροφο να ουρλιάζουν.

Ο 33χρονος πριν λίγες μέρες είχε πυροβοληθεί από έναν συγκρατούμενό του μέσα στο κελί αλλά είχε επιβιώσει και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του αφαιρεθούν οι σφαίρες από την πλάτη και το πόδι αναφέρει η Daily Mail.

Οι δύο άνδρες έχουν συλληφθεί.