Σε εκ νέου άνοιγμα της υπόθεσης της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν που εξαφανίστηκε το 2007 από την Πορτογαλία είναι πιθανό να προχωρήσουν οι πορτογαλικές αρχές, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο Skynews επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Η αστυνομία στο Οπόρτο επανεξετάζει την υπόθεση και έχει εντοπίσει πολλά σημεία που θέλουν διευκρίνιση, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας.

Η κίνηση αυτή, επανεξέτασης της υπόθεσης, στην Πορτογαλία, έρχεται μετά την κινητοποίηση των βρετανικών αρχών που απηύθυναν έκκληση για βοήθεια και παροχή πληροφοριών σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Η αρχική έρευνα- η οποία δέχθηκε σκληρή κριτική στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης- είχε κλείσει το 2008.

Εκπρόσωπος της οικογένειας ΜακΚάν ανέφερε πως αυτή η αλλαγή οφείλεται εν μέρει στη δημοσιότητα που είδε η υπόθεση της Μαρίας, του κοριτσιού που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

«Η Kate και ο Gerry δεν θέλουν να φουσκώσουν τις ελπίδες τους. Αλλά αν οι πορτογαλικές αρχές ανοίξουν και πάλι την έρευνα αυτό θα είναι μια σημαντική εξέλιξη κι ένα βήμα μπρος», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, η επανεξέταση της υπόθεση οδηγεί στην εκδοχή της προσχεδιασμένης απαγωγής και στο επίκεντρο βρίσκεται ένας άνδρας ο οποίος εθεάθη να μεταφέρει ένα παιδί περίπου την ώρα που διαπιστώθηκε η εξαφάνιση της Μαντλίν στο θέρετρο του Αλγκάρβε.

Οι Αρχές δημοσιοποίησαν δύο ψηφιακές εικόνες του άνδρα αυτού, βασισμένες στις περιγραφές δύο μαρτύρων.