Η Σιγκαπούρη θα στείλει κι άλλο αεροσκάφος στην Ουχάν της Κίνας για να παραλάβει υπηκόους της, εν μέσω της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα.

Ήδη, 92 υπήκοοι Σιγκαπούρης επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν, την εστία της επιδημίας του 2019-nCoV, με πτήση που έγινε την περασμένη Πέμπτη, ορισμένοι εκ των οποίων έχει έκτοτε επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, κάποιοι από τους υπηκόους της χώρας που είχαν εμφανίσει συμπτώματα μόλυνσης δεν συμπεριλήφθηκαν στην πτήση εκείνη.

Εντωμεταξύ, δύο άλλα αεροσκάφη αναχώρησαν από την Ουχάν και βρίσκονται εν πτήσει προς τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ δεν διευκρίνισε πόσοι είναι οι επιβαίνοντες στα δύο αεροσκάφη, αν είναι αποκλειστικά υπήκοοι των ΗΠΑ ή όχι, ούτε το πού ακριβώς θα κατευθυνθούν οι πτήσεις.

Φορολογικά μέτρα ανακοινώνει το Πεκίνο

Σειρά από φορολογικές πολιτικές ανακοίνωσε το Πεκίνο, με στόχο τη μείωση του οικονομικού βάρους σε μερικούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των μεταφορών, της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού, οι απώλειες εσόδων που θα καταγράψουν το 2020 θα τύχουν ειδικής φορολογικής μεταχείρισης σε βάθος οκταετίας, σύμφωνα με το υπουργείο των Οικονομικών.

Όσοι δραστηριοποιούνται στις μεταφορές και στην προσφορά υπηρεσιών καθημερινής ανάγκης, θα εξαιρεθούν από την καταβολή του ΦΠΑ.