Δύο γυναίκες συνελήφθησαν στη Φλόριντα, στην είσοδο της εξοχικής κατοικίας του Ντόναλντ Τραμπ, μετά από καταδίωξη η οποία δεν σχετίζεται με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο Τραμπ βρισκόταν στην Ουάσιγκτον την ώρα εκείνη, αλλά επρόκειτο να αναχωρήσει αργότερα για το Μαρ-α-Λάγκο.

Η οδηγός του οχήματος, η Χάνα Ρέμχιλντ, 30 ετών, τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας όταν νωρίτερα θεάθηκε να χορεύει πάνω στην οροφή ενός αυτοκινήτου, εξήγησε ο σερίφης της κομητείας του Παλμ Μπιτς, Ρικ Μράντσο. Ακολούθησε καταδίωξη του αυτοκινήτου της από περιπολικά και ένα ελικόπτερο, με τη Ρέμχιλντ να μπαίνει κατά διαστήματα στο αντίθετο ρεύμα.

«Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε ο σερίφης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η γυναίκα δεν φαίνεται να έχει ποινικό μητρώο. «Πρόκειται για κάποια που προφανώς αντιμετωπίζει προβλήματα και οδηγούσε πολύ απερίσκεπτα», πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το αυτοκίνητο αφού πέρασε με ταχύτητα από δύο σημεία ελέγχου κοντά στο Μαρ-α-Λάγκο και πλησίασε σε ένα τρίτο. Η Ρέμχιλντ ενδέχεται να κατηγορηθεί για επίθεση σε ομοσπονδιακό πράκτορα, επίθεση εναντίον βοηθού σερίφη και διάφορες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

«Εμφανώς δεν το έκανε σκόπιμα. Δεν είμαι βέβαιος ότι ήξερε πού πήγαινε», είπε ο σερίφης.