Με στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας προειδοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αν δεν διευθετηθεί αμέσως η κατάσταση στην περιοχή αυτή.

Ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί νέα εισροή μεταναστών. Προχθές είχε πει πως η Άγκυρα χάνει την υπομονή της με την επίθεση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ της Συρίας και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει συμφωνίες που έχουν στόχο να μειωθούν οι συγκρούσεις στην περιοχή.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατηγόρησε σήμερα ορισμένες αραβικές χώρες ότι διαπράττουν «προδοσία» μένοντας «σιωπηλές» μπροστά στο αμερικανικό σχέδιο, για το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέει πως θα διευθετήσει την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

«Οι αραβικές χώρες, που υποστηρίζουν ένα τέτοιο σχέδιο, διαπράττουν προδοσία έναντι της Ιερουσαλήμ, καθώς και έναντι του λαού τους και, το σημαντικότερο, έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας» υποστήριξε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον αξιωματούχων του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.