Το πλοίο Ocean Viking θα αποβιβάσει 403 μετανάστες στον Τάραντα

«Αναγκασμένοι να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές τους προκειμένου να διαφύγουν μέσω της Μεσογείου»


ΚΟΣΜΟΣ
2:28
29/01/2020
Το πλοίο Ocean Viking θα αποβιβάσει 403 μετανάστες στον Τάραντα
1
loading

Το πλοίο ανθρωπιστικών διασώσεων Ocean Viking έλαβε άδεια προκειμένου να αποβιβάσει 403 μετανάστες που διέσωσε στη θάλασσα στο λιμάνι του Τάραντα, στη νοτιοανατολική Ιταλία.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) που ναυλώνουν το σκάφος μαζί με τη Μεσόγειο SOS, μια άλλη ΜΚΟ, ανακοίνωσαν την εξέλιξη αυτή με μήνυμα μέσω Twitter.

«Αναγκασμένοι να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές τους προκειμένου να διαφύγουν μέσω της Μεσογείου, 216 άνδρες, 38 γυναίκες και 149 παιδιά θα φθάσουν εντέλει σύντομα σε ασφαλές μέρος», ανέφεραν οι MSF και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Ocean Viking διέσωσε 407 ανθρώπους ανοικτά των ακτών της Λιβύης σε πέντε ξεχωριστές επιχειρήσεις από την περασμένη Παρασκευή, όμως μία γυναίκα που είχε υποστεί σοβαρή εγκαύματα και τα τρία παιδιά της απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο προχθές, Δευτέρα.

Εκατοντάδες άλλοι διασωθέντες μετανάστες επιμένουν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms περισυνέλεξε 158 ανθρώπους σε δύο επιχειρήσεις διάσωσης στη διάρκεια της νύχτας, ενώ άλλοι 77 επιβαίνουν από το Σαββατοκύριακο στο σκάφος Alan Kurdi, το οποίο έχει ναυλώσει η γερμανική ΜΚΟ Sea-Eye.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar να τους αποβιβάσουν

    στο Κατάρ, την Σαουδική Αραβία που είναι χώρες πλούσιες και ομόθρησκες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει