Η μία μετά την  άλλη οι χώρες της Ασίας εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά τους προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, που έχει κοστίσει τη ζωή 106 ανθρώπων και έχει μολύνει πάνω από 4.000.

Το Καζακστάν θα ζητεί πλέον ιατρικά πιστοποιητικά από Κινέζους πολίτες που επιθυμούν να βγάλουν βίζα για τη χώρα, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ σταμάτησε να τις εκδίδει ηλεκτρονικά κατά την άφιξη των ταξιδιωτών, ως προστατευτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε πως η κυβέρνησή του ζήτησε από το Πεκίνο να επιτρέψει σε 98 πολίτες Καζακστάν να φύγουν από την πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, η οποία είναι σε καραντίνα.

Όπως διευκρίνισε, δεν υπάρχει σχεδιασμός να κλείσουν πλήρως τα σύνορα με την Κίνα, καθώς έτσι θα αποκλείονταν στη γειτονική χώρα και πολίτες Καζακστάν. Συνολικά 1.300 πολίτες του Καζακστάν βρίσκονται σε κινεζικό έδαφος, εκ των οποίων οι μισοί είναι τουρίστες.

Ανάμεσα σε εκείνους που επέστρεψαν από την Κίνα στο Καζακστάν, τέσσερις άνθρωποι νοσηλευόνται με ύποπτες αναπνευστικές λοιμώξεις και εξετάζονται.