Ο 49χρονος CEO και ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos είδε τον πατέρα του για τελευταία φορά όταν ήταν τριών ετών.

Ο βιολογικός πατέρας του πατέρας είναι ο Ted Jorgensen, ο οποίος σε ηλικία 18 χρονών άφησε έγκυο την 17 χρονών τότε μητέρα του Jeff, Jacklyn Gise.

Οι δυο τους πήγαιναν ακόμα σχολείο εκείνη την περίοδο και παντρεύτηκαν αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού.

Ωστόσο, ο γάμος κράτησε μόλις 17 μήνες, με την Gise να επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι καθώς ο άντρας της δεν είχε πάρει στα σοβαρά το ρόλο του πατέρα.

Ο δημοσιογράφος Brad Stone γράφει στο Bloomberg ότι ο Jorgensen έμενε έξω ως αργά και έπινε πολύ χωρίς να μπορεί να αναλάβει το ρόλο του ως πατέρας και ως σύζυγος. Ο Jorgensen συμφώνησε στο διαζύγιο πληρώνοντας ένα μικρό ποσό για την ανατροφή του παιδιού, ενώ στη συνέχεια αδυνατούσε να πληρώσει για τον Jeff.

Τρία χρόνια αργότερα, η Gise παντρεύτηκε τον Miguel Bezos, έναν μετανάστη από την Κούβα που ήταν αυτοδίδακτος στην αγγλική γλώσσα και δούλευε στην Exxon. Έτσι, ο Miguel υιοθέτησε το παιδί και ο Jeff πήρε το επίθετό του.

Ο Jorgensen, μάλιστα, υπέγραψε το σχετικό έγγραφο προκειμένου να αλλάξει όνομα ο γιος του. Για μια μικρή περίοδο ο Jorgensen θυμόταν το όνομα Bezos αλλά μετά το ξέχασε, αφού η απουσία του από τη ζωή του γιου του ήταν ολοκληρωτική.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε μία συνέντευξή του το 1999 ο Bezos είπε για τον βιολογικό του πατέρα «Δεν τον γνώρισα ποτέ», παρόλο που είχε ζήσει μαζί του τρία χρόνια.

Σήμερα, ο 69χρονος Jorgensen είναι ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού με ποδήλατα στην Αριζόνα. Ο δημοσιογράφος Stone τον βρήκε και η αντίδρασή του ήταν η εξής: «Δεν είχε ιδέα τι του έλεγα. Ο Jorgensen είπε ότι δεν ήξερε ποιος ήταν ο Jeff Bezos και ήταν αμήχανος όταν του είπα ότι είναι ο πατέρας του διάσημου διευθύνοντος συμβούλου».

Ο Jorgensen αποκόπηκε δυνατά από τη ζωή του γιου του με αποτέλεσμα να μην θυμάται ούτε το όνομά του και όχι μόνο δεν συνειδητοποίησε ότι ο γιος του είναι πλέον από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στο κόσμο, αλλά δεν ήταν ακόμη σίγουρος αν ο γιος του είναι ζωντανός.

Ένας φίλος της οικογένειας είπε στον δημοσιογράφο αργότερα ότι ο Jorgensen αισθάνθηκε συγκλονισμένος και γέμισε θλίψη όταν έμαθε για τον Jeff. Ακόμα αποκάλυψε ότι ο Jorgensen θέλει να έχει ξανά επαφές με τον Jeff, γεγονός που κανείς δεν ξέρει αν θα πραγματοποιηθεί. Το βιβλίο του Stone σχετικά με την εταιρεία Amazon αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.