Τσαβούσογλου: Θέλουμε συνεργασία με την Ρωσία για τα κοιτάσματα αερίου στην Κύπρο

«Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να συνεργασθούν»


ΚΟΣΜΟΣ
20:39
23/01/2020
Τσαβούσογλου: Θέλουμε συνεργασία με την Ρωσία για τα κοιτάσματα αερίου στην Κύπρο
10
loading

Η Τουρκία ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την Ρωσία στον τομέα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα παράλια της Κύπρου, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου έκανε τις δηλώσεις στο πρακτορείο Ria Novosti από το Νταβός, όπου πραγματοποιείται το παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι κατά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να συνεργασθούν.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει όπως είπε, υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει μόνον τα συμφέροντα της ελληνικής πλευράς καθώς η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ.

«Για αυτόν τον λόγο σε σχέση με αυτές τις μονομερείς ενέργειες, είτε αφορούν στην εξόρυξη, είτε στην εκμετάλλευση, είτε στην ερεύνα, νομίζω ότι πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται. Η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη για μια τέτοια συνεργασία.

Επίσης, αυτό είναι το θέμα που συζήτησαν οι πρόεδροι Ερντογάν και Πούτιν και, μελλοντικά, νομίζω ότι εδώ υπάρχει θέση και για συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Νέστωρ

  Εδώ είναι τα δύσκολα. Ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων , άρα δε μπορεί να συνάψει συμφωνία μαζί τους. Ο Τσαβού μιλάει για συνεργασία της Ρωσίας , για να δούμε ποιος φοράει πανταλόνια.

 2. avatar εσύ με ποιους είσαι;

  τούρκοι και οι δούλοι τους συριζαίοι vs Έλληνες

 3. avatar Τότης

  Είναι εξωφρενικός ο τρόπος που παρουσιάζουν την διαστρεβλωμένη πραγματικότητα οι Τούρκοι επίσημοι. Μας λένε ότι ενδιαφέρονται για συνεργασία (δηλ.συνεκμετάλευση) των κοιτασμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, νότια της Κύπρου. Εν ολίγοις μιλάνε αυτοί για νομιμότητα όταν κατέλαβαν παράνομα την μισή Κύπρο, δημιούργησαν ένα ανυπόστατο \'\'κράτος\'\' που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν εκτός από τους ίδιους, εγκατέστησαν χιλιάδες Τούρκους εποίκους για να αλλοιώσουν τον πλυθησμό και διατηρούν πολυάριθμο Τουρκικό στρατό με την αστεία δικαιολογία ότι είναι εγγυήτρια δύναμη.
  Τώρα μας λένε επιπλέον ότι θέλουν να τους βοηθήσουν οι Ρώσοι στις παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας . Μετά μας λένε ότι στην Λιβύη πρέπει να επιβληθεί κατάπαυση πυρός ώστε να υποστηριχθεί η \'\'νόμιμη\'\' κυβέρνηση Σάρατζ. Άραγε τι θα έλεγε η Τουρκία αν τα κοιτάσματα είχαν βρεθεί στην θαλάσσια ζώνη του \'\'ψευδοκράτους\'\' στην Βόρεια Κύπρο;. Σίγουρα θα ήταν όλα καλά και φυσικά το αέριο θα μεταφερόταν μέσω Τουρκίας, ώστε να μπορεί να κατακρατά όσο θέλει και να εισπράττει και τέλη διέλευσης. Κάτι παρόμοιο δεν προσπαθούν να κάνουν και στα Βαρώσια ;

 4. avatar Ειδοποιός διαφορά

  Ο Ερντογάν κάνει δυνατό παιχνίδι στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο... Ο Κούλης ως δεδομένος κάνει διακοπές!

  1. avatar Συμβουλή …

   Δεν ξέρω τι κάνει ο Κυριάκος , πάντως εσύ , όπως και όλα τα μισθωμένα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΤΡΟΛ εδώ μέσα και παντού , σίγουρα χρειάζεστε διακοπές ! Το έχετε ... τερματίσει στην μπαρούφα παιδιά ! Το κάψατε πιά!

  2. avatar Αφωνος

   Είναι συναρπαστική η χαζομ

  3. avatar Νέστωρ

   Διακοπές και διαλείψεις κάνει το μυαλό σου.

  4. avatar Ειδοποιός διαφορά

   Οι συριζαίοι δίνουν το λαθρομεταναστευτικό όπλο και λατρεύουν τους τούρκους ενώ η Ελληνική κυβέρνηση πολέμα στο εξωτερικό με τους τούρκους και τα προβλήματα που δημιούργησε ο Σύριζα και στο εσωτερικό με τους συριζαίους.

 5. avatar Πρωτη φορά Ελληνική κυβέρνηση

  ΄Ψάχνουν συνεργάτη στην κλεψιά και δεν βρίσκουν μόνο Σάρατζ τους κάθισε και αυτός ετοιμόρροπος είναι.

 6. avatar Γύπας

  Ρε τον\" Μαλακό\" άνθρωπο δεν μαζεύετε που δεν μαζεύετε , δεν υπάρχει τελικά κανείς σε αυτόν τον πλανήτη να τον μαζέψει;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει