Οι βουλευτές της Ρωσίας ενέκριναν ομόφωνα σήμερα, Πέμπτη και έπειτα από συζήτηση που διήρκεσε λιγότερο από δύο ώρες το σύνολο της συνταγματικής αναθεώρησης που είχε παρουσιάσει μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Επιδείξαμε μια ισχυρή ενότητα», δήλωσε ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, ο πρόεδρος της Δούμα, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο ΜΜΕ της Ρωσίας.

Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο Πούτιν θεωρείται ότι θα του επιτρέψουν να διατηρήσει την επιρροή του αφού εκπνεύσει η τρέχουσα θητεία του το 2024, αν και ο ίδιος δήλωσε το σαββατοκύριακο πως δεν υποστηρίζει την πρακτική της σοβιετικής εποχής να υπάρχουν ισόβιοι ηγέτες που πεθαίνουν στο αξίωμά τους.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ μιας ισχυρής προεδρικής δημοκρατίας στη Ρωσία, καθώς όπως είπε θεωρεί ότι δεν είναι σκόπιμο να γίνουν πειραματισμοί όσον αφορά στη μορφή διακυβέρνησης της χώρας, ούτε αυτή να περάσει από την προεδρική στην προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία.

«Νομίζω ότι για τη Ρωσία, με την τεράστια έκταση που έχει, με την ύπαρξη πολλών θρησκευτικών δογμάτων, μεγάλου αριθμού εθνών, λαών, εθνοτήτων που ζουν στην επικράτεια της -μάλιστα δεν έχουν υπολογισθεί πόσες άλλοι μιλάνε για 160 και κάποιοι άλλοι για 190, όπως αντιλαμβάνεστε χρειάζεται μια ισχυρή προεδρική δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά.