Προειδοποίηση στον κόσμο να μην επιχειρεί να χωρέσει μέσα σε θήκες μουσικών οργάνων απηύθυνε η Yamaha, εταιρεία που κατασκευάζει μουσικά όργανα, μετά τις πληροφορίες ότι ο πρώην επικεφαλής της Nissan Κάρλος Γκοσν διέφυγε από την Ιαπωνία κρυμμένος μέσα σε μια θήκη για κοντραμπάσο.

«Δεν θα αναφέρουμε τον λόγο, αλλά έχουν υπάρξει πολλές αναρτήσεις στο Twitter για ανθρώπους που κρύφτηκαν μέσα σε θήκες για μεγάλα μουσικά όργανα. Δεν υπάρχει επιστροφή αν συμβεί κάτι δυσάρεστι, επομένως ζητάμε από όλους να μην το επιχειρήσουν» ανέφερε η ιαπωνική εταιρεία σε ανακοίνωσή της στον λογαριασμό της στο Twitter την 11η Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ο Γκοσν, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εμπιστοσύνης και για απόκρυψη εισοδημάτων της Nissan στις χρηματιστηριακές αρχές, διέφυγε στη γενέτειρα των γονιών του -τον Λίβανο- όπου μάλιστα συναντήθηκε αμέσως με τον πρόεδρο της χώρας Μισέλ Αούν τον Δεκέμβριο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας διεμήνυσε πως αναζητεί νομική οδό που θα επιτρέψει την επιστροφή του Γκοσν στη χώρα, ώστε να βρεθεί στο εδώλιο. Ο Λίβανος και η Ιαπωνία δεν έχουν υπογράψει συνθήκη έκδοσης υπόπτων.

Παράλληλα, ένταλμα σύλληψης για ψευδορκία εξέδωσαν Ιάπωνες εισαγγελείς σε βάρος της Κάρολ Γκοσν. Η σύζυγος του πρώην ισχυρού άνδρα της Nissan κατηγορείται πως δεν είπε την αλήθεια όταν κατέθεσε στις ανακριτικές αρχές του Τόκιο σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Ο Γκοσν έχει αρνηθεί να αποκαλύψει με ποιόν τρόπο πέρασε από την ασφάλεια του ιαπωνικού αεροδρομίου ή να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι συνεργοί του τον φυγάδευσαν από την αίθουσα αναμονής ιδιωτικών τζετ του αεροδρομίου Κανσάι στη δυτική Ιαπωνία κρυμμένο μέσα σε μια συσκευασία ηχείων μεγάλης ισχύος, η οποία ήταν πολύ μεγάλη για να περάσει από το μηχάνημα ελέγχου με ακτίνες Χ του αεροδρομίου.

Παλαιότερα ρεπορτάζ, τα οποία ο Γκοσν έχει διαψεύσει, ανέφεραν ότι μεταφέρθηκε από το σπίτι του στο Τόκιο μέσα σε μια θήκη για κοντραμπάσο.

Η Yamaha, η οποία κατασκευάζει μουσικά όργανα και εξοπλισμό- από πιάνο και κοντραμπάσο ως ντραμς και ηχεία μεγάλης ισχύος- ευχαρίστησε με ένα δεύτερο μήνυμά της στο Twitter τους χρήστες, επειδή έκαναν like στην πρώτη της ανάρτηση, και υπενθύμισε ότι οι θήκες για μουσικά όργανα είναι σχεδιασμένες για… μουσικά όργανα και όχι για ανθρώπους.