Επί τέσσερις ώρες ο δικηγόρος Marvin Putnam αγόρευε στη δίκη για το θάνατο του Michael Jackson, μετά την προσφυγής τη δικαιοσύνη της μητέρας του βασιλιά της ποπ και των τριών παιδιών του κατά της εταιρείας AEG Live που είχε την ευθύνη για τη διοργάνωση των συναυλιών του.

«Οι ενάγοντες θέλουν να σας κάνουν να θεωρήσετε μια εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών υπεύθυνη για την υπερβολική δόση που πήρε ο Michael Jackson στο υπνοδωμάτιό του, πίσω από κλειδωμένες πόρτες, στις 25 Ιουνίου 2009», είπε ενώπιον των ενόρκων ο συνήγορος της εταιρείας. «Υπερβολική δόση της ουσίας που του είχε δώσει ο επί μακρόν γιατρό του Dr. Murray», πρόσθεσε.

Όταν άρχισε η δίκη, πριν από πέντε μήνες, ο Putnam είχε προειδοποιήσει πως θα έβγαζε στο φως «άσχημα πράγματα» και πως θα αποκάλυπτε «το βαθύτερο και πιο σκοτεινό μυστικό» του Jackson.

«Χρωστούσε τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο, το σπίτι της μητέρας του ήταν κοντά στην κατάσχεση», είπε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του.

Ο συνήγορος της οικογένειας Jackson Brian Panish είπε στο κλείσιμο της αγόρευσής του πως μπορεί ο καλλιτέχνης να είχε μερίδιο ευθύνης για το θάνατό του αλλά υπάρχει θέμα συνευθύνης.

Όντως ο Jackson έπαιρνε παυσίπονα και του είχε γίνει προειδοποίηση πως η χρήση propofol στο σπίτι του, για να κοιμηθεί, ήταν επικίνδυνη, αλλά «δεν είχε ποτέ πρόβλημα μέχρι που ο Dr. Conrad Murray άρχισε να συνεργάζεται και να διαπραγματεύεται με την AEG Live», είπε.

Ο δικηγόρος της εταιρείας είχε πει νωρίτερα πως όλη η ευθύνη για το θάνατό του θα πρέπει να αποδοθεί στον θανόντα. «Η θλιβερή αλήθεια είναι πως τον Michael Jackson τον σκότωσαν οι επιλογές του και θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς, με ή χωρίς την AEG Live».

Οι δικηγόροι της οικογένειας Jackson ζητούν αποζημίωση μεταξύ ενός και δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για ζημία λόγω συνευθύνης της εταιρείας στο θάνατο του καλλιτέχνη, για να αναπληρωθούν όσα θα είχε κερδίσει εάν είχε κάνει την περιοδεία του και για αποζημίωση για την απώλεια του γιου και πατέρα τους.

Ο δικηγόρος της οικογένειας θα έχει στη διάθεσή του άλλες δύο ώρες για να κλείσει την αγόρευσή του σήμερα το πρωί.

Στη συνέχεια οι δώδεκα ένορκοι που παρακολούθησαν καταθέσεις και μαρτυρίες επί 21 εβδομάδες στο δικαστήριο του Λος Άντζελες θα αρχίσουν τις διαβουλεύσεις.

Όπως γράφει το CNN, ο δικαστής επιτρέπει την παρουσία τηλεοπτικής κάμερας μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου για τη σύνοψη των αγορεύσεων των δικηγόρων και την τελική ετυμηγορία.