Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τα έντομα και τρομάζουν στην ιδέα να εμφανιστεί μπροστά τους ξαφνικά ένας σκορπιός ακόμη κι ένα σκαθάρι ή μια ακίνδυνη ακρίδα.

Πόσω μάλλον να βρεθεί… στο πιάτο τους!

Υπάρχουν όμως και άλλοι που τα θεωρούν εξαιρετικές λιχουδιές για τα στομάχια τους!

Μάλιστα, πλέον μπορούν να τα προμηθεύονται στο διαδίκτυο σε… κονσέρβες αξίας 30 ευρώ και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία, από σκουλήκια μπαμπού, σε σκαθάρια, μυρμήγκια, σκορπιούς, ακρίδες κ.ά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, όσο κι αν σε ορισμένους ακούγεται περίεργο, τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο συμπληρώνουν τη διατροφή τους με έντομα.

Θεωρούνται υπερτροφές στην άπω Ανατολή, επειδή περιέχουν υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών, φυτικών ινών και ιχνοστοιχείων.

Φέτος παρατηρήθηκε μια αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών στην Αγγλία και ίσως, προσθέτει το άρθρο, οι Βρετανοί δουν τις παμπ να προσφέρουν μπολάκια με… τα περίεργα αυτά σνακ!

Η εταιρεία που εξάγει τα ιδιαίτερα αυτά εδέσματα παγκοσμίως, υποστηρίζει ότι δεν περιέχουν χρωστικές, ή άλλες ουσίες και συντηρητικά και ότι έχουν εξεταστεί από εργαστήρια στην Ταϊλάνδη.

«Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε έντομα και ζωύφια και τα συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους.

Είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και είναι πολύ δημοφιλή σνακ στην Ασία. Αντί για τσιπς μπορεί κανείς να δοκιμάσει σκουλήκια με γεύση μπάρμπεκιου ή αλατισμένα μυρμήγκια. Αν καταφέρει κανείς να ξεπεράσει την ιδέα ότι τρώει έντομα, είναι μια πολύ υγιεινή τροφή» είπε ο Steve Zimmerman από την εταιρεία ThinkGeek.