Η Silicon Valley στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα του κόσμου της τεχνολογίας. Όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Είναι ακόμη η περιοχή που «στεγάζει» τη μεγαλύτερη κατασκήνωση αστέγων στις ΗΠΑ, καθώς ο πληθυσμός των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους στην περιοχή αυξήθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Συγκεντρωμένες σε μια αναδασωμένη περιοχή βρίσκονται οι αυτοσχέδιες καλύβες και σκηνές των απελπισμένων ανθρώπων που ξαφνικά βρέθηκαν στο δρόμο. Η «κατασκήνωσή» τους είναι γνωστή ως «Η ζούγκλα». Δημοσιογράφοι του Business Insider φιλοξενήθηκαν εκεί για μία εβδομάδα, μετά από πρόσκληση των κατοίκων της «ζούγκλας», προκειμένου να καταγράψουν τη σκληρή καθημερινότητά τους.

Στη «ζούγκλα» ζουν περίπου 175 άνθρωποι. Κάποιοι από αυτούς είναι άνεργοι οικοδόμοι και ξυλουργοί, οι οποίοι έβαλαν όλη τους την τέχνη για να φτιάξουν όσο καλύτερα μπορούσαν τα σπιτικά τους.

Στη γύρω περιοχή ζουν μερικοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, όπως ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Google Larry Page.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Bill Moyers μέσα σε δύο μόλις χρόνια οι άστεγοι της περιοχής αυξήθηκαν κατά 20%.