Το κύμα καύσωνα στην Αυστραλία κάνει τους ανθρώπους να υποφέρουν αλλά ένας άνδρας βρήκε τον τρόπο να αξιοποιήσει δημιουργικά την αφόρητη ζέστη, μαγειρεύοντας, μέσα στο αυτοκίνητό του, χοιρινό ρολό.

Ο Στου Πενγκέλι απλώς έβαλε το ταψάκι με το χοιρινό στο κάθισμα του παλιού κόκκινου Datsun Sunny, στο Περθ, στη δυτική Αυστραλία, για περίπου δέκα ώρες.

«Έγινε μούρλια!» ενημέρωσε σε ανάρτησή του στο Facebook, συνοδευόμενη από φωτογραφίες και βίντεο του ψημένου κρέατος, κομμένου σε φέτες, για να φαίνεται πόσο καλοψημένο ήταν.

Ο Πενγκέλι αναρτούσε στοιχεία για τη θερμοκρασία του εσωτερικού του ρολού όλη μέρα: έφθασε «τους 81° Κελσίου στις 13:00».

Η ανάρτηση πάντως είχε και μια σοβαρή διάσταση, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ: ο Πενγκέλι αξιοποίησε το πρωτότυπο γαστρονομικό πείραμα για να προτρέψει όσους το παρακολούθησαν ή διάβασαν τα μηνύματά του να μην αφήνουν τα παιδιά τους ή τα κατοικίδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο όσο διαρκεί ο καύσωνας. «Μην αφήνετε κανέναν και τίποτα που είναι πολύτιμο για σας μέσα σ’ ένα καυτό αυτοκίνητο, ούτε για ένα λεπτό» τόνισε.

Στο Περθ έχουν καταγραφεί δέκα ημέρες με θερμοκρασίες πάνω από 35° Κελσίου, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας της Αυστραλίας.

Μιλώντας στο Reuters, ο Πενγκέλι δήλωσε πως στα άμεσα σχέδιά του είναι να ψήσει ένα ροσμπίφ. Στο Ντάτσουν, φυσικά. «Θα είναι έτοιμο σε καμιά – δυο ωρίτσες, όπως υπολογίζω» είπε.

TAGS