Η συμβουλευτική φίρμα Comparably δημοσίευσε την ετήσια λίστα της με τους καλύτερους CEO των μεγάλων αμερικανικών εταιριών.

Τα αποτελέσματα βγήκαν από τις απαντήσεις 10 εκατ. υπαλλήλων που αξιολόγησαν ανώνυμα τα αφεντικά τους στο διάβα της χρονιάς.

Από την πρώτη 15άδα, οι 9 προέρχονται από εταιρίες της Silicon Valley, ενώ μόλις μία γυναίκα, η Lynn Jurich του παρόχου καθαρής ενέργειας Sunrun, έφτασε στους πρώτους 15.

Κι ενώ η βιομηχανία της τεχνολογίας είχε τη μεγαλύτερη αντιπροσώπευση, από τον Satya Nadella της Microsoft, τον Jeff Weiner του LinkedIn και τον Sundar Pichai της Google, υπήρξαν και προσθήκες που αποτέλεσαν έκπληξη.

Δείτε την πλήρη λίστα εδώ

Νο 1: Eric Yuan, γενικός διευθυντής της Zoom Video Communications. Με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ο Yuan είναι επικεφαλής της εταιρίας που προσφέρει τηλεπικοινωνιακές λύσεις και cloud computing από το 2011.

Νο 2: Brian Halligan, CEO και συνιδρυτής της HubSpot. Ο Halligan τρέχει την εταιρία του από το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης από το 2006 προσφέροντας λογισμικό και εφαρμογές πωλήσεων, μάρκετινγκ και γενικών επαγγελματικών υπηρεσιών.

Νο 3: W. Craig Jelinek, CEO της Costco. Ο Jelinek ηγείται του παγκόσμιου κολοσσού λιανεμπορίου από το 2012.

Νο 4: Satya Nadella, γενικός διευθυντής της Microsoft. Από το 2014, το μεγάλο κεφάλι της Microsoft έχει κηρύξει τη νέα εποχή του τεχνολογικού γίγαντα, ρίχνοντας το βάρος στις υπηρεσίες.

Νο 5: John Legere, CEO της T-Mobile. Ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος έχει από το 2012 στο τιμόνι του ένα από τα πιο καυτά ονόματα του χώρου…