Σε μία από τις πλέον δυναμικές τοποθετήσεις του κατά των Ταλιμπάν, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, καταδίκασε το Σάββατο το βράδυ τις επιθέσεις που σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών. Χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις «τρομοκρατικές πράξεις» και «μαζικές δολοφονίες» ο πρόεδρος του Αφγανιστάν ανέφερε ότι «οι ηγέτες των Ταλιμπάν και οι διοικητές τους θα πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτές τις πράξεις βίας».

Και κατά το παρελθόν ο Καρζάι καταδίκασε επιθέσεις κατά αμάχων εκφράζοντας συνήθως τη λύπη για «το χαμό αδελφών», αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αναφέρει ότι οι ηγέτες και οι διοικητές του κινήματος των ανταρτών, θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τους θανάτους. Σύμφωνα με τον Καρζάι οι επιθέσεις αυτές για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι οι Ταλιμπάν «δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν, παρά μόνο θάνατο και καταστροφή».

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Αφγανιστάν σε τέσσερις ξεχωριστές επιθέσεις. Το πρωί του Σαββάτου, ένας βομβιστής αυτοκτονίας, σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 22, σε επίθεση κατά ιδιωτικής τράπεζας στη νότια επαρχία του Κανταχάρ. Στην περιοχή Σανγκίν της νότιας επαρχίας Χελμάντ, 12 πολίτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας την Παρασκευή το βράδυ , ενώ πέντε νεαροί βοσκοί, σκοτώθηκαν σε περιοχή της επαρχίας Μπαγκλάν επίσης από έκρηξη βόμβας.

Οκτώ άτομα συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνήτη της περιοχής σκοτώθηκαν την Παρασκευή πρωί, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του στην πύλη ενός τζαμιού, στη βόρεια επαρχία Κουντούζ . Αυτή την εβδομάδα, οι Ταλιμπάν αύξησαν τις επιθέσεις τους σε όλη την χώρα, με συνολικά 65 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες.