Η αγάπη ενός ζευγαριού για τα τεθωρακισμένα μετέτρεψε το σπίτι τους σε… πεδίο μάχης. Ο μηχανικός Andrew Baker παράτησε τη δουλειά του στην επισκευή κλαρκ και οχημάτων για μία «καριέρα» στην αγοραπωλησία στρατιωτικών οχημάτων.

Ο Baker και η γυναίκα του συλλέγουν τανκ εδώ και μία 20ετία και έχουν 80 σε ένα… υπόστεγο στο οικογενειακό τους σπίτι στο Warwickshire.

Ακόμα και τα παιδιά τους, η 16χρονη Lawrence και ο 15χρονος Christian κληρονόμησαν την εμμονή των γονιών τους αποκτώντας το σπάνιο τανκ «Streaker».

«Τα περισσότερα από τα τανκ μας είναι του Βρετανικού Στρατού αλλά το παλαιότερο όχημά μου είναι από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έχει αντιαεροπορικό πολυβόλο», δηλώνει ο Baker.

«Διαθέτουμε μία σπάνια συλλογή. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε ένα πλήρες σετ CVRT- δέκα τεθωρακισμένα που φτιάχτηκαν εξ ολοκλήρου στο Coventry», προσθέτει.

Η αξία των τεθωρακισμένων εξαρτάται από την κατάσταση και το μοντέλο τους, τα περισσότερα όμως εκτιμώνται μεταξύ 10.000 και 100.000 λιρών, σημειώνει η Daily Mail.

«Ήταν απλά ένα χόμπι πριν από χρόνια. Αποφάσισα να αγοράσω ένα τανκ και να το φτιάξω. Στη συνέχεια αυτή επιθυμία όλο μεγάλωνε» , εξηγεί.

Τι κάνει σήμερα; «Παίρνω ένα τανκ, το αποσυναρμολογώ εντελώς, τα συντηρώ, τα βάφω και τα ξανασυναρμολογώ», εξηγεί. «Μερικές φορές παίρνουμε τανκ που είναι ήδη σε κομμάτια και πρέπει να το ξανασυνθέσουμε σαν ένα τεράστιο παζλ», προσθέτει.

Όσο για τη γυναίκα του, μοιράζεται κι εκείνη την ίδια λατρεία. Συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες, βοηθά στη διοργάνωση σόου και μπορεί και να οδηγήσει τανκς.

Δείτε τις φωτογραφίες