Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς κάλεσε τους Σέρβους του Κοσόβου να προσέλθουν στις κάλπες στις δημοτικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και δήλωσε ότι το Βελιγράδι δεν θα στηρίξει την αποχή από τις εκλογές.

Όπως μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ο κ. Νίκολιτς κάλεσε τους Σέρβους του Κοσόβου να αποφασίσουν άμεσα και σημείωσε ότι ο χρόνος περνάει.

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με αντιπροσωπεία Σέρβων του Κοσόβου, ο κ. Νίκολιτς επανέλαβε ότι η Σερβία δεν πρόκειται ποτέ να τους εγκαταλείψει και πρόσθεσε ότι οι Σέρβοι της περιοχής έχουν επίγνωση της κατάστασης, και είναι σημαντικό γι αυτούς να μην υπάρχουν διλήμματα σχετικά με το καθεστώς ουδετερότητας.

Οι εκπρόσωποι των Σέρβων του Κοσόβου τόνισαν ότι αυτή τη στιγμή, η ενότητα των Σέρβων στο Κόσοβο πρέπει να διατηρηθεί με οποιοδήποτε κόστος.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς συναντήθηκαν σήμερα στο Βελιγράδι με αντιπροσωπεία των Σέρβων του Κοσόβου και συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στην επαρχία και τις προετοιμασίες για τις δημοτικές εκλογές.