Λήξη συναγερμού σήμανε στην Ουάσινγκτον μετά την έκτακτη κατάσταση που δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από αεροσκάφος που δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις του πύργου ελέγχου.

Αποτέλεσμα του συναγερμού ήταν να αποκλειστεί ο Λευκός Οίκος και να κλείσει το Καπιτώλιο, όπως αναφέρει το RT.

Ο Βόρειος Κήπος της προεδρικής κατοικίας εκκενώθηκε και η κυκλοφορία των πεζών απαγορεύτηκε, ενώ την ίδια ώρα μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα. Το Καπιτώλιο αποκλείστηκε επίσης για προληπτικούς λόγους και αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού.

Οι Αρχές ήραν τον συναγερμό περίπου 30 λεπτά από τη στιγμή που τέθηκαν σε εγρήγορση.

Ένας εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, αρμοδιότητα της οποίας είναι η ασφάλεια του προέδρου, είπε ότι ο αποκλεισμός κράτησε λιγότερο από μισή ώρα και πλέον έχει αρθεί.

Ο Λευκός Οίκος αποκλείστηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί (τοπική ώρα) και δόθηκαν εντολές σε όσους βρίσκονταν μέσα στο κτίριο να προφυλαχθούν.

Οι Υπηρεσίες Αεροπορίας των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι έγινε προσπάθεια να αποκατασταθεί η επικοινωνία με τον πιλότο του αεροσκάφους. Ωστόσο φαίνεται ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, καθώς στην πραγματικότητα ένα μικρό αεροσκάφος απέτυχε να επικοινωνήσει με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αφού είχε εισέλθει σε απαγορευμένο εναέριο χώρο.

Η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Άμυνας του Εναέριου Χώρου ανέφερε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ότι το αεροπλάνο που προκάλεσε τον αποκλεισμό «δεν θεωρείται εχθρικό στην παρούσα φάση».