Τις πληγές της μετράει η Αλβανία η οποία χτυπήθηκε τα ξημερώματα από τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ.

Συγκλονίζει το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με την διάσωση ενός μικρού αγοριού μέσα από κτίριο που κατέρρευσε.

Δίπλα του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρισκόταν νεκρή μία ηλικιωμένη γυναίκα, πιθανώς συγγενής του.

Στο βίντεο φαίνονται πολίτες να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τον μικρό από τα συντρίμμια με τα χέρια τους, ενώ ταυτοχρόνως σκαπτικό μηχάνημα επιχειρεί να απομακρύνει ερείπια.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Τρόμος από τα 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά τον ισχυρό σεισμό. 

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έχει καταγράψει αρκετούς μετασεισμούς, μεταξύ των οποίων και μια δόνηση 5,3 βαθμών Ρίχτερ.

Τα 6,4 Ρίχτερ -η δεύτερη πιο ισχυρή δόνηση στην περιοχή τους τελευταίους δύο μήνες- που χτύπησαν τα Τίρανα είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσουν πολλά κτίρια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στα χαλάσματα του κτιρίου που κατέρρευσε στο χωριό Thuman στα βόρεια, ενώ ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν πάνω στον πανικό του πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην πόλη Kurbin. Τα υπόλοιπα τρία θύματα ανασύρθηκαν από τα δύο κτίρια που έπεσαν στο Δυρράχιο.

Διασώστες είπαν σε τοπικά Μέσα ότι ένα από τα θύματα είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία κατάφερε να σώσει τον εγγονό της, καλύπτοντάς τον με το σώμα της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας «πυροσβέστες και στρατιώτες βοηθούν κατοίκους εγκλωβισμένους στα χαλάσματα» στο Δυρράχιο και το χωριό Thumane.

Η Αστυνομία καλεί τους κατοίκους τόσο στο Δυρράχιο όσο και στις υπόλοιπες περιοχές να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα οχήματά τους ώστε να μην παρεμποδίζουν τα μέσα διάσωσης να φτάνουν στα σημεία που έχουν πέσει κτίρια.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι άνθρωποι έτρεχαν να βγουν από τα σπίτια τους στα Τίρανα, κάποιοι μάλιστα κουβαλώντας μωρά στην αγκαλιά τους. Σε αρκετές περιοχές υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης.