Ο Ελον Μασκ διαβεβαίωσε ότι η Tesla έχει ήδη καταγράψει 146.000 παραγγελίες για το φουτουριστικό ηλεκτρικό pick up της.

Και αυτό, δύο ημέρες μετά την παρουσίαση του οχήματος, που κατέληξε σε φιάσκο έπειτα από την αποτυχημένη επίδειξη της αντοχής του αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια του σόου, την Πέμπτη, στο Λος Άντζελες, ένας συνεργάτης της εταιρείας πέταξε ένα μεταλλικό αντικείμενο στο θωρακισμένο παράθυρο του Cybertruck, του οποίου, όμως, το τζάμι έσπασε, αιφνιδιάζοντας τον Ελον Μασκ.

Μια δεύτερη απόπειρα είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει ένα άλλο τζάμι.

Την Παρασκευή, οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν πτώση 6,1% μετά το φιάσκο. Όμως, χθες Σάββατο, ο Ελον Μασκ έγραψε στο Twitter: «Ήδη, 146.000 παραγγελίες για το Cybertruck, το 42% για διπλό κινητήρα, το 41% για τριπλό και το 17% για απλό κινητήρα». Όλο αυτό, χωρίς «καμία διαφημιστική καμπάνια ούτε προπληρωμές» συμπλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος, που είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της SpaceX.

Στον ιστότοπό της, η Tesla προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές να κάνουν παραγγελία ενός εκ των τριών μοντέλων που διατίθενται, με αρχική τιμή τα 39.900 δολάρια, με αντάλλαγμα το συμβολικό ποσό, «που μπορεί να επιστραφεί», των 100 δολαρίων. Είναι επομένως αδύνατο να πει κανείς πόσες από αυτές τις προπαραγγελίες θα μετατραπούν σε οριστικές παραγγελίες.