Οι ιρανικές αρχές προειδοποίησαν ότι δεν θα ανεχθούν την «ανασφάλεια» έπειτα από δύο ημέρες βίαιων διαδηλώσεων για την αιφνίδια αύξηση της τιμής της βενζίνης, κατά τις οποίες έχουν σκοτωθεί δύο άνθρωποι και οδήγησαν την Τεχεράνη να αποκλείσει την πρόσβαση στον Ιντερνετ.

Από την έναρξη του κύματος διαμαρτυρίας, το βράδυ της Παρασκευής, δεκάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τον ιρανικό Τύπο.

Το πρακτορείο Isna έκανε λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα, όμως το black out στην ενημέρωση καθιστά δύσκολη την εκτίμηση της κατάστασης σε ολόκληρη την χώρα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι το Κράτος απέναντι στις ταραχές δεν πρέπει να επιτρέψει την επικράτηση της ανασφάλειας στην κοινωνία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ.

Η λαϊκή οργή προκλήθηκε από την μεγάλη αύξηση των τιμών της βενζίνης που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την κυβέρνηση.

Ο Χασάν Ροχανί δικαιολόγησε και πάλι το μέτρο εξηγώντας ότι το Κράτος δεν έχει άλλη λύση για να υποστηρίξει «τις οικογένειες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος που υποφέρουν από την οικονομική κατάσταση που προκλήθηκε από τις αμερικανικές κυρώσεις» κατά του Ιράν.