Η Καλιφόρνια για ακόμη μία φορά, δοκιμάζεται από πολλαπλά πύρινα μέτωπα. Στάχτη έχουν γίνει 90 στρέμματα γης, καταστράφηκαν 49 κτίρια, εκκενώθηκαν χιλιάδες κατοικίες.

Μάχη με τις φλόγες για ακόμη μία ημέρα δίνουν οι πυροσβεστικές αρχές στην Καλιφόρνια, με τις προσπάθειες να εστιάζουν στα πύρινα μέτωπα του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες.

Οι αμερικανικές αρχές προχωρούν σε προληπτικές διακοπές ρεύματος, προκειμένου να περιορίσουν τις αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών, οι οποίες πλήττουν εκ νέου την πολιτεία.

Μέχρι στιγμής, οι φλόγες έχουν καταστρέψει 90.000 στρέμματα γης, με τους πυροσβέστες να έχουν θέσει υπό έλεγχο μόλις το 5%.

Από την ανεξέλεγκτη φωτιά, παράλληλα, έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 49 ιδιωτικά και δημόσια κτίρια.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι καιρικές συνθήκες είναι σύμμαχος των πυρκαγιών, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται ξηρός και ζεστός καιρός, ο οποίος θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους.

Πρόκειται για ένα «κλιματικό γεγονός, το οποίο θα μπορούσε να είναι το σφοδρότερο στην Καλιφόρνια εδώ και δεκαετίες», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πώς ακριβώς ξεκίνησαν τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα.

Στο μεταξύ, οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση δεκάδων χιλιάδων σπιτιών, ενώ η κομητεία του Λος Άντζελες έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι η Καλιφόρνια είχε πληγεί από πολλαπλά πύρινα μέτωπα και τους προηγούμενους μήνες, με χιλιάδες εκτάρια γης να γίνονται στάχτη.