Δυο άτομα συνελήφθησαν πριν από λίγο για το φορτηγό με τα 39 πτώματα στο Έσεξ, στη Μεγάλη Βρετανία.

Ένας άντρας και μια γυναίκα, 38 ετών και οι δύο, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συνωμοσία για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και για 39 ανθρωποκτονίες, ανέφερε η αστυνομία του Έσεξ, σύμφωνα με τον Guardian.

Την ίδια ώρα η DailyMail αναφέρει ότι πρόκειται για ζευγάρι από την πόλη Warrington και είναι οι τελευταίοι ιδιοκτήτες του φορτηγού της φρίκης. Η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι συνελήφθησαν η Τζοάνα Μάχερ και ο σύζυγός της Τόμας.

Επιπλέον, σε επικοινωνία που είχε μαζί τους αναφέρει ότι εκείνοι υποστήριξαν πως έχουν πουλήσει το συγκεκριμένο φορτηγό, που βρέθηκαν 39 πτώματα Κινέζων, εδώ και ένα μήνα σε εταιρεία μεταφορικής της Ιρλανδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός του φορτηγού Μο Ρόμπινσον με καταγωγή από την Ιρλανδία παραμένει υπό κράτηση και κατηγορείται για δολοφονία.

Ήταν στο κοντέινερ του φορτηγού για μέρες

Την ίδια ώρα, φρίκη προκαλούν οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το φορτηγό της φρίκης που εντοπίστηκε στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade στο Έσεξ και μέσα στο κοντέινερ του οποίου βρήκαν τραγικό θάνατο 39 Κινέζοι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι 39 Κινέζοι είχαν ταξιδέψει με το φορτηγό για 5.000 μίλια και ενδέχεται να βρίσκονταν μέσα στο κοντέινερ για μέρες. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα έχασαν τη ζωή τους είτε από ασφυξία, είτε πάγωσαν μέχρι θανάτου.

Οι βελγικές Αρχές ανέφεραν ότι οι 31 άνδρες και οι οκτώ γυναίκες βρισκόντουσαν εγκλωβισμένοι για τουλάχιστον 10 ώρες μέσα στο κοντέινερ, εντός του οποίου οι θερμοκρασίες ήταν πολικές καθώς άγγιζαν τους -25 βαθμούς Κελσίου.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν καμία ελπίδα. Ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα» είπε στην Daily Mail εργαζόμενος στο λιμάνι.

Κατέρρευσε ο οδηγός του φορτηγού όταν είδε τα 39 πτώματα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού λιποθύμησε όταν είδε ότι υπήρχαν 39 πτώματα. Η βρετανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρει ότι όταν ο Μο Ρόμπινσον άνοιξε το τρέιλερ του φορτηγού που οδηγούσε και είδε τους νεκρούς κατέρρευσε.

Ο νεαρός κάλεσε τις Αρχές να σπεύσουν στο σημείο και λίγο αργότερα συνελήφθη. Ο Μο Ρόμπινσον κρατείται ακόμα ενώ θεωρείται ύποπτος για την ανθρωποκτονία των 39 ανθρώπων.

Πού εστιάζουν τις έρευνες οι Αρχές

Την ίδια ώρα, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους προκειμένου να λύσουν τον γρίφο σχετικά με το ποιοι κρύβονται πίσω από την μεταφορά των Κινέζων στην Βρετανία.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ ο Telegraph υπογραμμίζει ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ με επαφές σε παραστρατιωτικές ομάδες.