Τις ιστορίες που είχαν καταγραφεί στο αρμόδιο γραφείο «X-files» έως το 2009 που έκλεισε έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Τη χρονιά εκείνη υπήρξε τριπλασιασμός στη συχνότητα των αναφορών για UFO.

Στη «γραμμή X-files» αναφέρθηκαν εκείνη τη χρονιά περισσότερες από 600 επαφές «τρίτου τύπου», υπερδιπλάσιες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και τρεις φορές περισσότερες από το συνηθισμένο.

Τα αρχεία από το 2007 έως το 2009 αποκαλύπτουν παράξενες αναφορές για συναντήσεις με εξωγήινους. Ανάμεσά τους, ένας άνδρας που υποστήριζε πως ζούσε με έναν εξωγήινο, UFO κοντά στη βρετανική βουλή και το Stonehenge, ένας άνδρας που κατήγγειλε πως εξωγήινοι απήγαγαν το σκύλο και τη… σκηνή του κι ένας ακόμα πολίτης που ενημέρωνε πως είχε αναπτύξει ένα όπλο κατάρριψης UFO.

Κάποιοι ειδικοί λένε πως οι αναφορές σημείωσαν μεγάλη αύξηση τη χρονιά εκείνη επειδή έγιναν δημοφιλή τα κινέζικα φαναράκια που άναβαν και «πετούσαν» στον ουρανό σε γάμους και άλλες εκδηλώσεις.

Τα τηλεφωνήματα είχαν σημειώσει μεγάλη αύξηση και στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 όταν κυριαρχούσε σε τηλεθέαση η τηλεοπτική σειρά «The X-Files».

Τα αρχεία είναι διαθέσιμα στο κοινό στην ιστοσελίδα www.nationalarchives.gov.uk/ufos.

Το γραφείο παρέλαβε και μία επιστολή από ένα μικρό κορίτσι που έγραφε για «μικρά αεροσκάφη» στον ουρανό. «Σας παρακαλώ πείτε μου την αλήθεια, έχω δικαίωμα να ξέρω», έγραφε και συνόδευε το κείμενό της με μια ζωγραφιά.