Ακόμη και μετά τα 70 τους χρόνια, οι μισοί συνταξιούχοι της Γερμανίας που λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 700 ευρώ μηνιαίως, αναζητούν εργασία γιατί δεν τα βγάζουν πέρα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ιδιαίτερα πλήττονται οι γυναίκες. Είναι ενδεικτικό ότι το 73% των γυναικών στις δυτικές περιοχές της χώρας λαμβάνουν ποσά μικρότερα των 700 ευρώ, που θεωρείται το όριο για την αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων. Επιπλέον, κάτω από το ίδιο όριο βρίσκεται το 52% των ανδρών που συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα το 2012 λόγω ασθένειας στην δυτική Γερμανία και το 69% στην ανατολική Γερμανία.

Ως αποτέλεσμα αυτού, σύμφωνα με στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας, περισσότεροι από 812.000 άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών εργάζονται σε θέσεις μερικής απασχόλησης. Από αυτούς, οι 128.000 είναι άνω των 74 ετών. Οι αριθμοί, επισημαίνει η εφημερίδα, σημαίνουν ότι έχει καταγραφεί αύξηση 34% κατά την τελευταία δεκαετία των εργαζόμενων συνταξιούχων.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων που συνεχίζουν να εργάζονται μετά την σύνταξη δεν το κάνουν για να περάσει η ώρα τους, αλλά επειδή έχουν οικονομική ανάγκη», σχολίασε η βουλευτής της Αριστεράς Σαμπίνε Τσίμερμαν, η οποία ζήτησε και την δημοσιοποίηση των στοιχείων από την αρμόδια υπηρεσία.