Είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου, μετά τις καρδιοπάθειες. Η μάχη εναντίον της ασθένειας αυτής είναι τεράστια και δεδομένα καθόλου εύκολη υπόθεση για όσους πρέπει να τη δώσουν, αλλά και για όσους καλούνται να στηρίξουν το πρόσωπο που υποφέρει.

Η φωτογραφία μιας μητέρας από το Τέξας, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, είναι μια μεγάλη απόδειξη των όσων προαναφέρθηκαν. Ο 4χρονος γιος της, Μπέκετ, δίνει τη δική του μάχη με τη λευχαιμία. Για τον λόγο αυτό, ο άνθρωπος που τον έφερε στον κόσμο, η Κέιτλιν Μπέρτζ, δημιούργησε στο Facebook τη σελίδα «Beckett Strong», ώστε να περάσει το δικό της μήνυμα για τον παιδικό καρκίνο, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ασθένεια.

Πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε δύο φωτογραφίες του Μπέκετ, που τραβήχτηκαν τον Ιανουάριο, στις οποίες ο μικρός που έχει χάσει τα μαλλιά του από τη χημειοθεραπεία, στέκεται πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας έχοντας τάση προς εμετό. Δίπλα του βρίσκεται για να του συμπαρασταθεί η ενός χρόνου μεγαλύτερη αδελφή του.

«Εμετός ανάμεσα στο παιχνίδι. Σηκώνεται για να κάνει. Εκείνη στέκεται στο πλάι του αδερφού της και τον χαϊδεύει στην πλάτη, όταν εκείνος αρρωσταίνει. Αυτός είναι ο παιδικός καρκίνος. Ή το δέχεσαι ή τα παρατάς», επισήμανε καταληκτικά στη λεζάντα που συνόδευσε τις φωτογραφίες η Κέιτλιν.

Μέσα από τις αναρτήσεις αυτές, η μητέρα του Μπέκετ προσπαθεί να δείξει πόσο δύσκολος είναι ο καθημερινός αγώνας ενάντια στον παιδικό καρκίνο για όλη την οικογένεια. Όπως είπε στο CNN, «είμαστε όλοι κουρασμένοι. Οι σχέσεις μας δοκιμάζονται. Χάνεις πολλούς φίλους, καθώς δεν βγαίνεις έξω και δεν κάνεις τη ζωή που έκανες πριν να σου συμβεί αυτό. Τα αδέρφια του είναι “ξεχασμένα” για πολύ καιρό. Κάνουν πολλές θυσίες, τις οποίες ο κόσμος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει».

Αν όλα πάνε καλά, ο Beckett αναμένεται να ολοκληρώσει τις θεραπείες του, τις οποίες ξεκίνησε το 2018, τον Αύγουστο του 2021. Φυσικά, οι ευχές να έχει αίσιο τέλος για τον μικρό αυτή η περιπέτεια, στην οποία μπήκε τόσο νωρίς στη ζωή του, είναι πάμπολλες…