Εννέα άντρες δολοφονήθηκαν από οπλισμένο άντρα, ο οποίος εισέβαλε το Σάββατο το βράδυ σε κέντρο αποτοξίνωσης στην πόλη Γκομέζ Παλάσιο, στην πολιτεία Ντουράνγκο του βόρειου Μεξικού.

«Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα ακόμη τραυματίστηκαν», όταν ο ένοπλος άντρας άνοιξε πυρ μέσα στο κέντρο αποκατάστασης τοξικομανών. Όπως διευκρινίστηκε από την Εισαγγελία της περιοχής, μεταξύ των θυμάτων -όλοι άντρες- συγκαταλέγεται και ο ιδιοκτήτης του κέντρου, το οποίο περιέθαλπτε περίπου 50 άτομα.

Τον τελευταίο καιρό στο Μεξικό έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δολοφονικές επιδρομές σε κέντρα αποτοξίνωσης, με πιο πρόσφατη αυτή της 11ης Ιουνίου στην πολιτεία Τσιουάουα, όπου περίπου τριάντα ένοπλοι επιτέθηκαν και σκότωσαν 19 άτομα.

Ο πόλεμος μεταξύ των καρτέλ που μάχονται για τον έλεγχο της τοπικής αγοράς και της διακίνησης των ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ, την πρώτη χώρα παγκοσμίως σε κατανάλωση κοκαΐνης, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 23.000 ανθρώπους στο Μεξικό, από το 2006.

Όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, στα κέντρα αποτοξίνωσης βρίσκουν συχνά καταφύγιο μικροέμποροι, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα αποφύγουν τόσο την αστυνομία, όσο και τις αντίπαλες συμμορίες.